In Londen worden voor het eerst meer mensen vermoord dan in New York

In Londen worden voor het eerst meer mensen vermoord dan in New York

Vorig jaar werden in Londen niet minder dan 80 mensen met een mes doodgestoken, het hoogste aantal sinds 2002. Ruim 46 van de slachtoffers waren jonger dan 25. 

Er worden meer moorden gepleegd in Londen dan in New York en dat voor het eerst in de geschiedenis. Vorig jaar werden in de Britse hoofdstad minder dan tachtig mensen met een mes doodgestoken. Sinds 2014 steeg het aantal moorden met 38 procent zonder de terroristische aanslagen erbij. In New York is dat sinds de jaren 1990 gedaald met meer dan 85 procent. Nochtans zijn de cijfers voor heel 2018 nog altijd erger voor New York met 55 moorden, terwijl Londen er 46 heeft.

Enkel het verschil tussen de twee steden wordt onrustwekkend kleiner. Dat is volgens de verantwoordelijke van de Metropolitan Police vooral te wijten aan ruzies die via sociale media escaleren en uiteindelijk in moord eindigen. De Londense burgemeester Sadiq Khan maakt zich toch wat zorgen, maar benadrukt dat zijn stad één van de veiligste hoofdsteden ter wereld blijft.

Gesponsorde artikelen