In Manhattan is geen plaats meer, dus bouwt New York maar een nieuw park in de Hudson

New York heeft de komende jaren heel wat prachtige projecten in de steigers staan, en daar is er net nog eentje bijgekomen. Op de plaats van de huidige Pier 54 zal een park te midden van de Hudson tevoorschijn komen.

Er is niet veel open ruimte in Manhattan, en dus moeten er creatieve oplossingen gezocht worden. Zo wordt er in Midtown een nieuwe wijk op treinsporen gebouwd, zijn er plannen om zuidoostelijk tip van het eiland te verbreden, en tegen 2018 moet ook nog eens nieuw park gebouwd worden. Op de Hudson. 

Het nieuwe park zou op een goeie 340 pilaren steunen zo’n 50 meter in de Hudson. Het moet een oase van rust worden voor de New Yorkers, of toch als er geen evenementen aan de gang zijn. Want ook op het eiland: een amfitheater met zo’n 700 zitjes. Op het hoogste punt zal het parkeiland zo’n 20 meter boven het wateroppervlak uitsteken.

En wat gaat dat New York weer allemaal kosten? Niet zo enorm veel blijkbaar, want de Diller-von Furstenberg-familie wil meer dan 100 miljoen dollar aan het project schenken. De staat zal nog eens 17 miljoen betalen om de bestaande esplanade te verlengen, en dan zijn de meeste kosten al gedekt. De initiatiefnemers hopen volgend jaar al groen licht te krijgen om te beginnen bouwen, om het project dan eind 2018 of begin 2019 te openen voor het grote publiek.

Heatherwick Studio
Heatherwick Studio
Heatherwick Studio
Meer
Lees meer...