In Nederland komt na roetveegpiet nu een glutenvrije piet, binnenkort ook in België?

In Nederland komt na roetveegpiet nu een glutenvrije piet, binnenkort ook in België?

De Sint is weer bijna in het land! Brave kindjes krijgen dan volop speculaasjes, letterkoekjes en andere zoetigheden. Behalve de jongens en meisjes die glutenintolerant zijn. Best zielig, niet? Maar daar hebben de Nederlandse Zwarte Pieten nu iets op gevonden.

Na de hevige Zwarte Pietendiscussie in Nederland, introduceerde men een resem nieuwe Pieten om ‘u’ tegen te zeggen. Kleurenpieten, roetveegpieten … noem maar op. En bij de intrede van Sinterklaas in het Nederlandse Gouda zal nu ook glutenvrije Piet z’n opwachting maken. Maar dat gebeurt om een heel andere reden.

Glutenvrij snoepgoed

Deze Piet zal alleen glutenvrij snoepgoed uitdelen, speciaal voor de kinderen met een glutenintolerantie. Want volgens initiatiefneemster Monique Steevens is het maar zielig dat die kindjes geen snoep konden aannemen. Zelf heeft ze twee kinderen die glutenintolerant zijn. Daarom deelde ze zelf al af en toe glutenvrije koekjes uit. “Het viel zo in de smaak dat in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging is besloten in meer gemeenten een glutenvrije Zwarte Piet te laten meelopen. Gouda is één van de eerste steden in Nederland die zich hiervoor heeft aangemeld”, zegt ze aan het Algemeen Dagblad.

Glutenvrije Piet zal je kunnen herkennen aan z’n vlag met het glutenvrije logo bij zich. De snoepjes worden zorgvuldig verpakt, zodat ze helemaal safe zijn. Of we deze Piet binnenkort ook in België zien, is nog onduidelijk, maar wij vinden het alvast een fantastisch initiatief.

Gesponsorde artikelen