In nieuwe game ‘Active Shooter’ kan je in de huid kruipen van een school shooter

In nieuwe game ‘Active Shooter’ kan je in de huid kruipen van een school shooter

Op Steam, een distributiewebsite voor games, kan je vanaf 6 juni de game ‘Active Shooter’ spelen. In het spel kruip je in de huid van een lid van een SWAT-team maar kan je ook kiezen om de schutter zelf te zijn. De locatie is luguber genoeg een school. 

In het spel vertolk je de rol van een agent uit het SWAT-team, de Amerikaanse speciale dienst die optreden bij grote en gevaarlijke interventies, of kan je gaan voor de rol van school shooter zelf.

Met de school shooting vorige week in Texas in het achterhoofd kan het spel zeker op felle kritiek rekenen.

Allemaal voor de aandacht

Dat school shootings een gevoelig onderwerp zijn, moet je niemand meer vertellen. Maar waarom zou iemand dan zo’n game maken? Volgens de website 4Gamers is dit puur voor de aandacht en de winst die ze eruit kunnen halen. Steam bracht al eerder games uit die zich eerder focusten op het krijgen van aandacht dan het verschaffen van kwaliteit.

De Britse stichting Infer Trust is een organisatie die zinloos geweld met wapens bestrijdt en vroeg Steam om de game niet uit te brengen.

Texas

Dat het spel juist nu aangekondigd wordt, is zeker geen pretje voor de slachtoffers van de school shooting in Texas vorige week. Op deze schietpartij doodde de 17-jarige student Dimitrios Pagourtzis tien mensen en verwondde hij er nog eens 13. Wat zijn motief was, kan de politie nog altijd niet zeggen. Sommige studenten denken dat het ging over een onbeantwoorde liefde en pesterijen.

Gesponsorde artikelen