Independence Day: Resurgence: wordt het een grote hit of een grote flop?

Independence Day: Resurgence: wordt het een grote hit of een grote flop?

Alles komt terug, zelfs Independence Day. In 1996 mét Will Smith een hit aan de kassa met een opbrengst van ruim 800 miljoen dollar. In 2016 een groot vraagteken én zonder Will Smith. 

De sequel had er al veel sneller moeten komen. 20th Century Fox betaalde scenarist Dean Devlin na het succes van de oorspronkelijke Independence Day om een sequel te schrijven voor de film waarin de wereld werd aangevallen door aliens. Devlin schreef een script, maar vond het niet goed genoeg, leverde het niet in en gaf het gekregen geld terug aan 20th Century Fox. Het was pas ongeveer 15 jaar later dat hij een tweede poging wilde wagen.

De grote gok van 200 miljoen dollar

Will Smith is er niet bij. Fox weigerde hem 50 miljoen dollar voor twee sequels te betalen. Het productiebudget van Independence Day: Resurgence ligt nu op 200 miljoen dollar, meer dan het dubbel dan dat van zijn voorganger.

Twintig jaar na de eerste aanval op de aarde heeft de mensheid de technologie van neergestorte buitenaardse schepen gebruikt om een verdedigingssysteem te ontwikkelen, maar bij een nieuwe aanval van aliens wordt duidelijk dat dit niet voldoende is, want ook de vijand heeft zich verder kunnen ontwikkelen in de voorbije 20 jaar.

Het is een magere plot, maar daar moeten we ’t mee doen. Je voelt aan alles dat dit een gok is voor 20th Century Fox. Een budget van 200 miljoen dollar tegen een sequel van een film aangooien waar niemand vandaag nog over praat? En dan die sequel nog produceren zonder het grote boegbeeld van het origineel?

Top of flop?

Independence Day: Resurgence verschijnt in juni 2016 in de bioscoop waarna snel zijn blijken of het een grote hit of een grote flop zal worden.

Gesponsorde artikelen