Indoor skydiven, dat voelt zo

Heb je altijd al eens willen weten hoe het voelt om als een vogel te vliegen en te gaan skydiven, maar heb je er het geld of lef niet voor? Dan is indoor skydiven het perfecte alternatief!

Indoor skydive, say what?

Indoor skydiven is een goedkoper alternatief voor het echte skydiven terwijl je toch het gevoel van een vrije val kan ervaren. Dat gebeurt in een grote verticale windtunnel waar een sterke wind je echt laat zweven zodat je een erg realistisch beeld krijgt van wat je zou voelen als je effectief uit een vliegtuig zou springen. We kregen van gamesbedrijf Ubisoft een uitnodiging om het eens aan den lijve te ondervinden naar aanleiding van de game Far Cry 4, waarin door de lucht suizen een belangrijke rol speelt. 

Eenmaal aangekomen en ingeschreven mag je naar boven waar een vriendelijke instructeur je van je pak, namelijk een overall, bril en helm, voorziet. Een instructiefilm legt je vervolgens de werking van de turbine en het effect van verschillende bewegingen uit. Het is namelijk door het maken van kleine subtiele acties dat je in verschillende richtingen zal bewegen in de tunnel. Zo zal je vooruitgaan als je je benen strekt en achteruit als je ze intrekt. Doe dit niet te snel, want de kleinste bewegingen hebben al de grootste gevolgen: zo is naar beneden kijken al genoeg om enkele meters te stijgen.

En dan nu, het echte werk!

Klaar voor de actie? Dan wordt het tijd om je helm op te zetten en de tunnel in te stappen! Daar wacht een instructeur die je opvangt wanneer je jezelf door de deur laat vallen. En voor het je het goed en wel beseft ben je aan het zweven! Neem dan wel even de tijd om tot rust te komen en ga vooral geen wilde bewegingen doen, want voor je het weet vlieg je ondersteboven naar de andere kant van de tunnel, zoals ik.

Tijdens de sessies, die elk één minuut duren, zal de instructeur je corrigeren indien nodig en aanwijzingen geven of je gewoon laten doen als hij merkt dat je het kan. Op het einde van de laatste sessie springen ze er gezellig bij, laten ze je snel nog eens alle hoeken van de tunnel zien en geven ze uiteindelijk zelf nog een kleine show die je best niet probeert na te doen: het duurt immers twee jaar vooraleer je een backflip kan.

Now or never?

Het blijft natuurlijk een benadering van het echte skydiven en uit een echt vliegtuig springen, maar het komt verdomd goed in de buurt. Als je op zoek bent naar iets dat je samen met je vrienden kan doen dat niet al te veel kost, dan is dit zeker een aanrader. Suit up and jump!

Met een wingsuit ga je nog een paar stappen verder:

Meer
Lees meer...