Indrukwekkende making of-video toont hoe The Jungle Book met één acteur en een green screen gemaakt is

Indrukwekkende making of-video toont hoe The Jungle Book met één acteur en een green screen gemaakt is

Twee weken is de animatiefilm van Jungle Book ondertussen al in de cinemazalen te zien. En we kunnen nog steeds amper geloven dat de film volledig in het stadscentrum van Los Angeles is opgenomen. Regisseur Jon Favreau neemt ons nu in een making of-video mee achter de schermen van één van de allergrootste klassiekers van onze tijd.

De verfilming van Rudyard Kiplings klassieke Jungle Book is ondertussen al een paar weken in de cinema. De verwachtingen voor deze live-actionfilm waren torenhoog en worden voorlopig ingelost. Een van de mafste dingen? Al de scènes – maar echt allemaal – die je in de film ziet, zijn in een studio opgenomen. Geen enkele scène is dus op een zotte buitenlocatie gefilmd, maar alles is vastgelegd in een oud leegstaand gebouw in het stadscentrum van Los Angeles. Van zero naar een totale jungle dus.

Het doet er nu weinig toe wat de boodschap van Kipling en zijn boek was, want de nieuwe film is een visueel pareltje. 100% green screen, geen buitenshots en één acteur. Dat is waarmee ze de hele film hebben geconstrueerd. Ben jij ook benieuwd naar hoe het team een volledige levendige jungle maakte uit praktisch niets?

Dan kan je hier een kijkje nemen achter de schermen:

Regisseur Jon Favreau heeft trouwens bewust voor 100% green screen gekozen. “De oude film had echt een dromerige sfeer en was een beetje surreëel ook. In 1967 al werd de film al geprezen om zijn kwalitatieve animatie, emotie en muziek. Zo heb ik de film onthouden en daarom wou ik niet gewoon in een jungle gaan filmen. Ik wilde hem opnieuw dromerig maken.”

Oke. Dus. Allemaal gauw naar de cinemazalen hollen!

Bron: io9

Gesponsorde artikelen