Indrukwekkende trailer ‘God of War 4’ maakt releasedatum bekend: Kratos is back!

Indrukwekkende trailer ‘God of War 4’ maakt releasedatum bekend: Kratos is back!

‘God of War’ is terug! En we weten nu ook wanneer, want in de nieuwste trailer maakt Sony de releasedatum van z’n paradepaardje bekend. Na maanden van geruchten, teasers en trailers weten we eindelijk wanneer we weer in de huid van Kratos kunnen kruipen. Al zal dat niet de oude bekende, op z’n zachtst gezegd lichtgeraakte, Kratos zijn. ‘GoW’ neemt niet alleen afscheid van de Griekse mythologie, maar ook Kratos zelf is een pak veranderd!

Een mooier afgesloten verhaal dan dat van God of War kon je niet krijgen. De in de eerste game al aangekondigde oorlog tegen Zeus, en ook alle andere goden, kende een prachtige apotheose in de derde game.

Het gevecht met Zeus was een mooi eindpunt voor een van de beste reeksen die PlayStation ooit heeft gekend. Ook voor ons, fans, was het een passend sluitstuk en het mocht daar dan ook gewoon eindigen. En toch … we hebben in geen tijden zo uitgekeken naar een nieuw game. Kratos is terug, en we zullen niet lang meer moeten wachten!

Geen Griekse goden of helden meer over

In een nieuwe (indrukwekkende) trailer kondigt Sony namelijk de officiële releasedatum voor God of War 4 aan. Vanaf 20 april zullen we weer in de huid van Kratos kunnen kruipen. Maar verwacht niet de goede ouwe, lichtjes gefrustreerde, hyperagressieve Kratos. Neen, Kratos is ouder, wijzer en rustiger geworden, en is plots ook vader van een zoon, Atreus. Die zoon zal een belangrijke rol gaan spelen in de nieuwe game, die zich dus niet meer zal afspelen in het historische Griekenland, maar de Noorse tour opgaat.

Er is geen noemenswaardige god of held uit de Griekse mythologie meer die Kratos nog niet aan z’n Blades of Chaos heeft geregen, dus moesten de makers voor een nieuw game wel andere oorden opzoeken. Kratos zal zich nu te midden de Noorse mythologie bevinden, dat kwamen we al te weten uit de eerste trailers.

Kratos versus Odin?

In de nieuwste trailer, die naar goede God of War-gewoonte weer onze mond deed openvallen, komen we nu wel wat meer te weten over het verhaal. Atreus weet niet dat hij van goddelijke afkomst is, en GoW4 lijkt zich vooral op die interne strijd te gaan focussen. “There are consequences to killing a god“, horen we Kratos zo zeggen. Zullen we het binnenkort, samen met onze favoriete held, opnemen tegen pakweg Thor of Odin? We gaan het zien op 20 april!

Bekijk de adembenemende nieuwe trailer van God of War 4:

Gesponsorde artikelen