Influencer raakt account kwijt aan racistische uitspraak maar rouwt vooral om centen: “Half miljoen is niet veel”

Influencer raakt account kwijt aan racistische uitspraak maar rouwt vooral om centen: “Half miljoen is niet veel”

Jesse Taylor had 100.000 volgers op haar Instagramaccount, tenminste, tot ie werd gedeletet door Instagram zelf. De reden? Volgens Taylor heeft ze te veel haters die haar account bleven rapporteren. Volgens de haters deden ze dat dan weer omdat Taylor racistische uitspraken had gedaan. Zij rouwt nu op YouTube om de verloren centen en uit kritiek op de haters.

100.000 volgers die resulteren in ongeveer een half miljoen dollar aan inkomsten: Jesse Taylor had het allemaal. Op haar Instagramaccount vond je vooral bikinifoto’s van het model, maar probeerde ze soms ook wat controversiëlere topics aan te raken. Zo zou ze een keer racistische uitspraken gedaan hebben. Het resultaat daarvan liet zich ook raden: duizenden haters richtten zich op het account van Taylor.

Een moord gepleegd

Instagram besloot dan ook al snel om het account van de Amerikaanse te verwijderen. Zij reageert bij Business Insider alsof er letterlijk iemand vermoord werd. Taylor belde dan ook écht naar de politie. “Het voelt als een moord, alsof er iemand bijzonder gestorven is”, aldus de influencer. De politie probeerde wel aan Taylor uit te leggen dat een account onder de supervisie van Instagram zelf valt, maar die uitleg viel op dovemansoren.

Dus deed Taylor wat ze zelf het beste kan: ze zette een video online waarin ze mensen smeekt om haar account niet meer te haten en te rapporteren. Daar zitten wel een aantal bizarre uitspraken in. Zo beweert Taylor dat ze helemaal niet racistisch is, maar dat ze soms de controverse opzocht om meer volgers te krijgen. Da’s opvallend eerlijk, maar of het haar sympathieker maakt, durven we te betwijfelen.

Maar de video wordt nog onwaarschijnlijker. Alsof ze een cursus ‘je eigen graf graven’ geeft, vertelt Taylor ook nog dat ze wel degelijk wat geld verdiende met haar account, maar dat de opbrengsten tegenvielen. ’t Is te zeggen: ze zou liever meer geld hebben. Haar account leverde op drie jaar tijd namelijk zo’n 500.000 dollar op, maar dat vindt Taylor niet genoeg.

Geld blijft niet meegaan

“Dat geld blijft niet lang meegaan”, zegt ze in de video. “Je gaat een paar keer naar Gucci en je betaalt een paar maanden huur en dan is het op.” Wij willen natuurlijk niet oordelen, maar dat deden haar (voormalige) volgers wel voor ons. Want 500k door bikinifoto’s, dat is iets waar zelfs de trouwste Instagramvolger behoorlijk wat privilege in herkent.

Natuurlijk moet het traumatiserend zijn om een account waar je zoveel werk in gestoken hebt, kwijt te raken, zeker door Instagram zelf. Maar zo veel andere Instagrammers hebben een oplossing voor zo’n geldgebrek: een job vinden. Dat ziet Taylor echter niet zitten. In de video bekent ze dat “ze eigenlijk niet zoveel kan en niet gemaakt is voor de arbeidsmarkt.” Juist.

YouTube

Enkele fans hadden medelijden met Taylor en gaven (!) haar een account met al 5.000 volgers, waar de voormalige queen nu weer mee verderbouwt. Dat wil echter niet zeggen dat ze heel dankbaar is, ze wil vooral weg van Instagram. “Ik vertrouw het niet meer en zou eigenlijk liever verdergaan op YouTube, daar kan je veel meer.”

Hoe je een betraande sorry-video opneemt heeft ze alvast door, wij zouden wel nog een cursus publieke communicatie aanraden.

Gesponsorde artikelen