Influencers klagen massaal over Revolve Festival: “Fyre Festival 2.0”

Afgelopen weekend vond het eerste weekend van Coachella plaats in Indio in Californië. Op dat festival verzamelen celebrities en influencers om te feesten, maar ook vooral om hun beste looks te tonen. Veel van die influencers kregen een uitnodiging voor Revolve Festival. Maar de organisatie van dat festival liet heel wat te wensen over.

Naast het grote Coachella Festival, vond afgelopen weekend ook het Revolve Festival plaats. Dat is een festival waarop je enkel welkom bent met een uitnodiging en waarvoor enkel influencers uitgenodigd worden. Die influencers spreken nu over “Fyre Fest 2.0”.

Revolve Festival

Het is dit jaar al tijd voor de vijfde editie van Revolve Festival, georganiseerd door het Amerikaanse kledingmerk Revolve in samenwerking met het horecabedrijf the h.wood Group. De eerste editie vond plaats in 2015 en door de twee gemiste edities van Coachella, is het nu dus tijd voor de vijfde editie.

Revolve Festival gaat door tijdens dezelfde weekends als Coachella en vindt plaats overdag, terwijl de meeste optredens op Coachella pas ’s avonds laat gepland staan. Hoewel iedereen een ticket kan kopen voor Coachella Festival om namen als Harry Styles, Måneskin en The Weeknd te zien, is dat niet het geval bij Revolve Festival. Daar mag je enkel binnen als je uitgenodigd bent door de organisatie. Duizenden influencers kregen zo’n uitnodiging voor het festival waarop alles betaald wordt door Revolve en de sponsors. Zo kan je er gratis eten en drinken en enkele optredens bijwonen. Maar verschillende influencers klagen nu over de organisatie van het festival.

Oneerlijk

In de eerste plaats wordt er geklaagd over hoe oneerlijk het festival is. Zo krijgen sommige van de grote influencers een uitnodiging voor het festival, samen met kleren om te dragen op het festival of bonnen om kleding van het merk te kopen om te dragen op het festival.

Andere, kleinere influencers daarentegen kregen een mail dat ze welkom waren op het festival, op voorwaarde dat ze voor 2.000 dollar (zo’n 1.850 euro) aan kleren kochten op de website van Revolve. Hierdoor ontstond er al heel wat commotie over het festival nog voor het van start ging. En dat was dus nog maar het begin.

Transport

Het grootste probleem van Revolve Festival was het transport. Revolve Festival gaat door op een geheime locatie. Wie op het festival wil geraken, moet naar een van de pick-up locaties gaan. Daar komen er dan shuttlebussen die de festivalgangers naar het festival brengen. Maar dat is waar het misliep.

Er waren te weinig bussen, waardoor honderden mensen, die een uitnodiging hadden, in de hitte moesten wachten tot er een bus kwam waarop er plaats was. Ook daarbij verliep niet alles eerlijk, want er was een aparte rij voor “celebrities en grote influencers”. Daardoor zaten de bussen meestal meteen vol en moesten de kleinere influencers blijven wachten in de zon en zonder water. Wanneer er dan een bus arriveerde, werd er gevochten voor een plekje op de bus. Verschillende aanwezigen vertelden al dat er daarbij enorm geduwd werd, waarbij er zelfs mensen voor bussen belandden. Er zijn echter nog geen gewonden gemeld.

Andere influencers laten weten dat ze urenlang moesten wachten in de zon, tot ze uiteindelijk besloten om het op te geven en niet naar het festival te gaan. Verschillende mensen denken dat de organisatie te veel tickets had uitgedeeld. Daardoor was de maximumcapaciteit van het festival al te snel bereikt en reden de bussen daarom niet meer uit. Dat is waarom verschillende influencers het festival bestempelden als Fyre Festival 2.0. Al was dat natuurlijk nog wel een heel ander verhaal.

@averiebishop I hope you made it to the festival @kate bartlett !! #revolvefestival @revolve ♬ original sound – Aves
@centennialbeauty full explainer on all the backlash around #revolvefestival ♬ Hip Hop with impressive piano sound(793766) – Dusty Sky
Meer
Lees meer...