Innovatieve gameplay en verbluffende graphics: dit zijn de 5 meest indrukwekkende trailers van de E3-beurs

Innovatieve gameplay en verbluffende graphics: dit zijn de 5 meest indrukwekkende trailers van de E3-beurs

De hoogmis van de videogames is afgelopen. De gelovigen zijn naar huis en dus is het tijd om de balans op te maken van E3 2017. Zoals gewoonlijk werden we weer overstelpt met trailers van nieuwe games. En uit die zondvloed aan trailers selecteerden wij de vijf die de gamers het meest hebben overtuigd.

1. Super Mario Odyssey – Nintendo Switch

Wie Nintendo zegt, zegt Mario. We kregen al een nieuwe versie van Mario Kart 8 voor de Switch, maar velen keken toch nog enorm uit naar de nieuwste Super Mario. En we werden niet teleurgesteld: prachtige graphics, nieuwe gameplay en een rijk en gevarieerd universum. De vraag is of Super Mario Odyssey het succes van Zelda: Breath of The Wild kan evenaren. Maar volgens ons heeft de nieuwste telg van de Italiaanse loodgieter alles in huis om Zelda van de troon te stoten.

Releasedatum: 27 oktober 2018.

2. Dragon Ball Fighter Z – PS4, Xbox One, PC

Dragon Ball Z is zonder twijfel de bekendste manga/animé-reeks ter wereld. Elke jongen, en zelfs meisje, heeft wel al eens geprobeerd om zelf een Kamehameha af te vuren. Spijtig genoeg is ons dat nog nooit gelukt. Al een geluk zijn er al een resem Dragon Ball-games geproduceerd, zodat we toch in de huid van een Super Saiyan kunnen kruipen.

Het verliep de recentere Dragon Ball-games echter niet altijd even goed. De games zijn nooit echt in de voetsporen van het geniale Dragon Ball Budokai Tenkaichi 3, op PS2, kunnen treden. Gelukkig maakten Goku en Vegeta hun triomfantelijke terugkeer met de twee Dragon Ball XenoVerse-games op de Xbox One en PS4.

En het is officieel: er zal nog minstens één Dragon Ball-game verschijnen op beide consoles. In Dragon Ball Fighter Z keren ze terug naar hun 2D-roots, net zoals in Budokai 3 dat al werd uitgebracht in 2004. Het spel ziet er hyperdynamisch uit en dat is vooral te danken aan de 3 tegen 3-gevechten. Tot groot jolijt van waarschijnlijk een hoop fans, slagen ze er ook in om nog meer de manga-graphics te evenaren. Wij kunnen alvast niet meer wachten om een, spijtig genoeg virtuele, Kamehameha af te schieten in dit nieuwe game!

Releasedatum: 15 december 2017.

3. Marvel’s Spiderman – PS4

Sony heeft duidelijk een slag geslagen op deze E3. Met Marvel’s Spiderman Homecoming, dat exclusief op de PS4 uitkomt, heeft het een echt koopje gedaan. De nieuwe Spiderman-game ziet er magnifiek uit. Het lijkt een hele waaier aan vrije bewegingen binnen New York aan te bieden, en dat veel realistischer dan dat wij dat ooit hadden verwacht. Net zoals bij Dragon Ball Fighter Z, zien de gevechten er heel dynamisch uit, en je kan zo alle krachten van Spiderman gebruiken. Dit is hét game dat gamers het meest heeft aangetrokken, want het is de meest bekeken videopresentatie van deze E3!

Releasedatum: 2018.

4. God of War – PS4

God of War is nog zo’n PS4-exclusive waardoor Sony echt wel dé winnaar is van deze E3. De terugkeer van Kratos nadert. De eerste trailer van de nieuwe God of War was al te zien op E3 2016 en werd de meest trailer bekeken van de hele expo. Maar dat betekent niet dat het in 2017 minder in de belangstelling stond, integendeel. Deze vijf minuten durende nieuwe trailer is de derde meest bekeken van deze editie, en we begrijpen volkomen waarom!

We krijgen meer van wat we gewoon zijn van Kratos: brutale gevechten, epische monsters en er wordt ook al een tipje van de sluier gelicht van het verhaal. In de vorige trailer werd al duidelijk dat Kratos in dit game vergezeld zal worden door zijn zoon, en daar bouwt de nieuwe trailer verder op voort. Net zoals de voorgaande games in de franchise zal deze ook weer een absoluut pareltje worden. Sony pakt namelijk uit met ongewoon gedetailleerde graphics.

Gamers reageerden in eerste instantie twijfelachtig op de nieuwe, Noorse setting. Maar hoe meer we er van te zien krijgen, hoe duidelijker: de nieuwe God of War wordt ongetwijfeld een hit.

Releasedatum: begin 2018.

5. Star Wars Battlefront 2 – PS4, Xbox One, PC

Er is echt niets aan te doen. Star Wars werkt elke keer. In 2015 ontdekten Star Wars-fans vol enthousiasme Star Wars Battlefront, dat er prachtig uitzag en een uitzonderlijk mooie soundtrack had. Maar dat is natuurlijk niet genoeg om van een game ook een topgame te maken. Voor de rest viel het toch een beetje tegen. En EA heeft geluisterd naar de fans. Want met een ongelofelijke trailer voor het nieuwe Star Wars Battlefront 2 introduceerden ze een hoop nieuwigheden: een single player campagne, meer spelmodi in multiplayer, nieuwe schepen, nieuwe kaarten, en dat allemaal met verbluffende graphics. Zijn ze er eindelijk in geslaagd om de ultieme Star Wars-game te maken? Met een interessante en uitgediepte single player en een sterke multiplayer komen ze toch al aardig in de buurt. May the force be with them!

Releasedatum: 17 november 2017.

Net niet goed genoeg voor dit lijstje, maar toch zeker het vermelden waard: Forza Motorsport 7, A Way Out, Anthem en Assassing’s Creed Origins.

Gesponsorde artikelen