Left Right
scrollTop top

Inside out, een intelligente kinderfilm van Pixar die jong en oud zal bekoren


Inside out, een intelligente kinderfilm van Pixar die jong en oud zal bekoren

Stel u eens voor dat uw hoofd bevolkt wordt door kleine wezentjes. Vijf daarvan bepalen wie of wat jij bent of wordt, en dat zijn Joy, Sadness, Anger, Fear en Disgust. Zij bepalen of je blij bent, boos of bang. Zij bepalen je angsten en je afkeer.

Wel, dat is het uitgangspunt van deze bijzonder amusante animatiefilm van de tovenaars van Pixar. De studio maakte in het verleden al meesterwerkjes als Toy Story, Finding Nemo en Wall-E en met deze Inside Out voegen ze daar, na een aantal misstappen, eindelijk nog eentje aan toe.

Net als bij hun andere films slagen de makers erin om met deze film zowel de volwassenen als de kinderen een aangename avond te bezorgen.

Deze film onderschat zijn publiek niet. Integendeel, het verhaal lijkt op het eerste gezicht nogal moeilijk te volgen, zeker voor kinderen. Dit vooral omdat er constant geswitcht wordt tussen de wereld in het hoofd van het hoofdpersonage en het leven van hoofdpersonage Riley zelf.

Riley groeit op in een perfect gezinnetje op het platteland. Haar grote hobby is hockey. Haar leven kan niet stuk tot haar papa op een dag een jobaanbieding krijgt uit de grote stad en het gezin moet verhuizen. Riley moet al haar vrienden en de hockeyclub vaarwel zeggen.

We zien dit hele verhaal door de ogen van Riley, maar evenzeer door de ogen van de vijf kleurrijke en grappige personages in het hoofd van Riley. Door op het juiste moment te switchen tussen beide werelden lijkt het alsof de emoties Riley beïnvloeden en omgekeerd.

Als Joy & Sadness in het langetermijngeheugen belanden, begint voor Riley de depressie. Ze kan geen uiting meer geven aan haar vreugde of verdriet. En hoe hard Anger, Disgust & Fear ook hun best doen, ze slagen er maar niet in om Riley terug blij te maken.

Dit lijkt nogal zwaar op de hand, maar in werkelijkheid levert dit een bijzonder grappige (de emoties zijn bij momenten hilarisch, zeker als we af en toe een kijkje mogen nemen in het hoofd van andere personages), spannende (de tocht van Joy & Sadness van het langetermijngeheugen naar het hoofdkwartier) en bij momenten triestige film op.

De humor overstijgt het banale en weet ook de volwassen toeschouwer aan het lachen te brengen. Bovendien levert dit interessant voer op voor gesprekken achteraf. Pixar levert met deze film een intelligente kinderfilm af, die jong en oud weet te bekoren. En zo hoort het ook!

😀 😀 😀 🙂

Van : Pete Docter & Ronaldo Del Carmen

Met : Amy Poehler, Phyllis Smith, Richard Kind, Bill Hader, Lewis Black, Mindy Kaling, Kaitlyn Dias, Diane Lane & Kyle MacLachlan


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.900.196
 • Aantal
  doden
  1.166.177
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899