Instagram vertelt duizenden mensen dat hun account zonder reden opgeschort is

De kans bestaat dat je vandaag wanneer je Instagram opende, de boodschap kreeg dat je account opgeschort werd. Het lijkt te gaan om een glitch die duizenden gebruikers getroffen heeft. Die krijgen allemaal de boodschap dat hun account vanaf 31 oktober 2022 is opgeschort. Ze kunnen deze beslissing vervolgens aanvechten maar voorlopig geraken ze niet terug op hun account.

Wie vandaag een melding kreeg dat zijn, haar of hun Instagram-account opgeschort is, kunnen we enigszins geruststellen. Het ligt niet aan jou, duizenden gebruikers over de hele wereld kregen deze boodschap te zien. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van de storing.

Instagram
newsmonkey

Account opgeschort

Het is vandaag Halloween en Instagram lijkt de meest angstaanjagende verrassing in petto te hebben voor ons. Duizenden gebruikers kregen de boodschap dat hun account vandaag, op 31 oktober 2022 werd opgeschort omdat het “in strijd is met de richtlijnen voor de community”. In de boodschap staat verder dat ze 30 dagen de tijd hebben om aan te geven dat ze het oneens zijn met de beslissing. Wie dat niet doet, verliest z’n account permanent op het einde van die 30 dagen. In het bericht staat ook dat het account momenteel niet zichtbaar is voor anderen op Instagram en dat je het voorlopig niet kan gebruiken. Wanneer je aangeeft dat je het oneens bent met het besluit komen veel mensen op een scherm terecht dat zegt dat ze het “opnieuw moeten proberen”.

De problemen doen zich niet voor bij alle gebruikers en zijn niet beperkt tot Android- of iOS-gebruikers. Daarnaast zijn er ook wereldwijd gevallen bekend.

Instagram liet via Twitter al weten dat ze op de hoogte zijn van de storing en proberen om het zo snel mogelijk op te lossen.

Meer
Lees meer...