Instagram doet het opnieuw: ‘te dik’ meisje van site gezwierd

Instagram doet het opnieuw: ‘te dik’ meisje van site gezwierd

Instagram heeft het duidelijk niet begrepen op een ‘grammetje’ extra. Volgens Samm Newmann, een 19-jarige studente uit Amerika, werden haar foto’s van de site gezwierd omdat ze te dik is. Ze beschuldigt Instagram nu van discriminatie. De site beweert dat de bikini-shoot van de jonge vrouw te ‘bloot’ was, maar waarom mogen andere vrouwen er dan wel hun lichaam showen?

De Amerikaanse Samm Newmann werd vroeger vaak gepest om haar gewicht. Online voelde ze zich veilig en door foto’s van zichzelf te posten, kreeg ze meer zelfvertrouwen. Ze beweert dat ze in Instagram een ‘safe place’ gevonden had. Die plek bleek achteraf toch niet zo een droomwereld…. Instagram verwijderde de foto’s van de tiener en korte tijd erna deactiveerde het ook haar account. Wereldwijde verontwaardiging en een reactie van Newmann zelf zorgde er wel voor dat Instagram zich intussen excuseerde. Zelf zegt de site dat het verwijderen van de foto’s niets te maken had met het gewicht van het meisje, ze zou de voorwaarden hebben geschonden door in bikini te poseren. 

Dubbele moraal

De jonge vrouw blijft opkomen voor zichzelf, want dit voorval bewijst nog maar eens dat de (sociale) media nog steeds een beeld hebben van hoe een vrouw er moet (en mag) uitzien. In het filmpje Dear Instagram benadrukt Samm dat ze trots is op haar rondingen en dat ze zich nergens voor hoeft te schamen. You go girl! 

Als er zich een iemand moet schamen is het wel Instagram, dat er duidelijk een dubbele moraal op overhoudt. Newman’s foto’s zouden te aanstootgevend geweest zijn, pornografisch zelfs! Hoewel foto’s van Rihanna’s nipplegate ook al verwijderd werden, blijven er opvallend veel seksueel getinte foto’s van celebraties op de site staan. Waarom mogen foto’s die veel meer bloot vertonen en veel explicieter zijn dan die van Samm wel op Instagram? 

Toch wel redelijk sexy deze twee?

Instagram is keeping up with the Kardashians…

Ook Miley behoudt haar smiley op Instagram.

En ook al doet Lily haar beklag over de ‘skinny bitches’ in de muziekindustrie, op Instagram is ze er zelf een…

Net als ‘Born this way’ Lady Gaga. 

Gesponsorde artikelen