Instagram geeft doodleuk toe aan door Putin opgelegde censuur, YouTube weigert

Instagram geeft doodleuk toe aan door Putin opgelegde censuur, YouTube weigert

Het Kremlin had YouTube en Instagram tot gisteren de tijd gegeven om de posts te blokkeren van oppositiefiguur Aleksej Navalny, anders zouden de sociale media-bedrijven worden geblokkeerd. YouTube heeft daar geen gehoor aan gegeven. Instagram wel. Instagram is onderdeel van Facebook.

Het gaat onder meer om berichten waarin Navalny de Russische vicepremier Prichodko beschuldigt van corruptie. In de video van oppositieleider Navalny is te zien dat de Russische vicepremier aan boord is van een jacht van een Russische miljardair, in het gezelschap van zeker één prostituee. Navalny vraagt zich af hoe Prichodko zich een villa van vele miljoenen euro’s kan veroorloven en suggereert dat er sprake is van corruptie.

Navalny is teleurgesteld dat Instagram nu gehoor heeft gegeven aan de oproep van het Kremlin. “Schaam jullie, Instagram”, schrijft hij.

Navalny is op dit moment de enige serieuze oppositiestem in het Rusland van Putin, die als sinds 2000 de macht heeft. Maar de oppositieleider mag niet deelnemen aan de verkiezing van 18 maart. Die zijn dan ook totaal niet spannend: spindoctors in het Kremlin mikken dan ook op 70-70 als doel: 70 procent opkomst en 70 procent van de stemmen voor Putin. De Russische sterke man blijft razend populair bij de bevolking.

Dit is de bewuste video waarin te zien is dat de Russische vicepremier aan boord is van een jacht van een Russische miljardair, in het gezelschap van zeker één prostituee:

Gesponsorde artikelen