Instagram kondigt nieuwe feature aan voor gebruikers die het heel serieus nemen

Instagram kondigt nieuwe feature aan voor gebruikers die het heel serieus nemen

Instagram is goed op weg om het populairste social media kanaal te worden. Nu komt er een nieuwe update, speciaal voor mensen die Instagram erg serieus nemen en meerdere accounts hebben. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om berichten te plaatsen.

Voor iOS-gebruikers met meerdere accounts op Instagram is er binnenkort een nieuwe feature. De update zorgt ervoor dat gebruikers een bericht gratis op meerdere accounts tegelijkertijd kunnen plaatsen. Daarmee laten veel gebruikers het tijdperk achter zich van verschillende keren hetzelfde bericht plaatsen.

Of de feature ook naar Android komt, is niet bekend.

(Eind vorig jaar introduceerde Instagram ‘close friends’: stories voor beperkte groep vrienden.)

Supergemakkelijk

De persdienst van Instagram laat aan de techwebsite TechCrunch weten dat de nieuwe feature vooral het leven van de gebruikers gemakkelijker moet maken. Daarom was het belangrijk dat de nieuwe tool ook gemakkelijk in elkaar zou zitten.

Het enige wat je moet doet als je een bericht maakt, is een account selecteren. Als je meerdere accounts geselecteerd hebt, plaatst Instagram de posts tegelijkertijd op de pagina’s. Zo simpel is het.

(Instagram gaat fake volgers en likes verwijderen.)

Binnenkort toch regram-functie?

Er doen al langer geruchten de ronde dat er een regram-functie zou komen, vergelijkbaar met de retweet functie op Twitter. Instagram zei in het verleden dat zo’n functie niet zou werken voor hun platform. CEO Kevin Systrom zei ook dat Instagram zich op authenticiteit en connectie tussen gebruikers wil focussen. Een regram-functie past niet in die logica.

(Rusland probeerde wel degelijk ook de Amerikaanse midterm-verkiezingen te beïnvloeden en Instagram speelde een grote rol.)

Ondertussen zijn Systrom en medeoprichter Mike Krieger echter weg bij Instagram. De komst van de regram-feature is volgens techspecialisten dus niet uitgesloten. Volgens sommigen is dit een eerste stap in de richting van een regram-functie.

(Instagram maakte het pas mogelijk om Stories van langer dan 15 seconden te posten.)

(Sinds kort vraagt Instagram niet meer om bevestiging als je klikt op ontvolgen.)

Gesponsorde artikelen