Instagram krijgt een belangrijke update en gaat daardoor de concurrentie aan met Pinterest

Instagram krijgt een belangrijke update en gaat daardoor de concurrentie aan met Pinterest

Instagram krijgt de laatste tijd vaak grote updates en daar komt vandaag weer iets bij. Vanaf nu heb je namelijk de mogelijkheid om je opgeslagen posts in mappen op te slaan. Daarmee gaat Instagram duidelijk de concurrentie aan met Pinterest.

Het imperium van Marc Zuckerberg, bestaande uit Instagram, WhatsApp en Facebook, is vast van plan om alle concurrentie te verpletteren. Nu de Stories van Instagram al groter zijn dan die van Snapchat, is het volgende target blijkbaar Pinterest.

Sinds eind vorig jaar kan je op Instagram posts van andere mensen opslaan om later terug te bekijken. Met de nieuwste update, die je vanaf vandaag kan downloaden, kan je als je een post opslaat die ook toevoegen aan een map, een zogenaamde collection. Daardoor krijg je de mogelijkheid om reistips, interieurideeën en andere zaken later sneller terug te vinden.

Daarmee lijken ze de aanval ingezet te hebben op Pinterest. Die applicatie heeft nog altijd zo’n 50 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, maar Instagram heeft er ongeveer tien keer zoveel.

Gesponsorde artikelen