Instagram komt met nieuwe functie die pesters uitschakelt

Instagram
Photo by Lisa Fotios from Pexels

Het socialemediaplatform Instagram komt met een nieuwe functie die pesters uitschakelt. En dat mag je vrij letterlijk nemen. De nieuwe functie krijgt de naam Restrict. De update komt er wereldwijd. Op die manier wil Instagram pesters een halt toeroepen.

Pesten kan tot vreselijke gevolgen leiden. Het populaire socialemediaplatform Instagram dacht daar ook zo over en voegt daarom een nieuwe functie toe. Die krijgt de naam Restrict. Daarmee wil het bedrijf pesters de das om doen. Al sinds juli is Instagram de nieuwe functie aan het testen en gisterenavond maakte het bedrijf bekend dat het wereldwijd zal uitgerold worden.

Restrict

Maar wat doet die functie nu precies? Als je iemand op Instagram bestempelt met de knop Restrict, dan zijn de comments en likes van die persoon onder je foto’s alleen zichtbaar voor de persoon in kwestie. Daardoor kunnen jij en je andere volgers niet zien wat die pester over je te zeggen heeft. Daarnaast kunnen pesters ook niet langer zien of je online bent én wanneer je een bericht gelezen hebt in direct messages.

Instagram Restrict
Instagram

Als de functie werkt zoals die bedoeld is, dan kan dat positief zijn voor gebruikers om zichzelf te beschermen tegen een pester. Instagram voegde de nieuwe functie namelijk toe omdat een pester ontvolgen, blokkeren of rapporteren de situatie namelijk erger kan maken.

Verschillende alternatieven

Afgelopen zomer begon Instagram ook al met het testen van artificiële intelligentie. Door middel van die techniek kan het platform bepaalde reacties onderscheiden die als aanstootgevend gezien kunnen worden. Dan verwittigt Instagram de gebruikers vooraleer ze iets posten op het platform.

In het algemeen doen Instagram en het moederbedrijf Facebook veel testen om pesten tegen te gaan. Op die manier willen beide bedrijven sociale media aangenamer maken. Zowel Instagram als Facebook zijn momenteel volop aan het testen met onzichtbare likes. Je krijgt dan enkel een paar namen te zien van mensen die je foto liken, maar niet het aantal likes dat een foto heeft.

Gesponsorde artikelen