Instagram komt met ‘Quiet Mode’ die je helpt focussen tijdens het werk

De laatste tijd is de app Instagram druk bezig met nieuwe updates. Enkele daarvan zijn eerder al aangekondigd, maar daar komt nu nog een extra modus bij. Binnenkort kan je namelijk, net zoals op je telefoon, de app op ‘Quiet Mode’ zetten. Op die manier ontvang je minder meldingen en kan je zelfs gepersonaliseerde boodschappen instellen.

Als je tijdens je werk of het studeren vaak de neiging hebt om Instagram te checken, dan heeft de app nu een oplossing. Meta maakte gisteren namelijk bekend dat het met een eigen ‘Quiet Mode’ zal komen. Op die manier worden meldingen tijdelijk achtergehouden en zijn er nog andere kleine aanpassingen die de app voor je zal doen. Die update is al de zoveelste in het rijtje voor Instagram.

Updates

Eerder liet Instagram weten dat het terug zal keren naar de basics met de comeback van de ‘+’-knop en het verdwijnen van de shop-knop. Daarnaast bracht het ook de chronologische tijdlijn al terug én beloofde Meta ook dat het opnieuw meer zal focussen op foto’s in plaats van Reels.

Op die manier zal Instagram twijfelende gebruikers opnieuw overtuigen om de app vaker te bezoeken. Al zijn ze ook daar voorzichtig mee, want binnenkort verschijnt er een ‘Quiet Mode’ die je moet helpen om de app juist minder te gebruiken.

‘Quiet Mode’

Die nieuwe functie houdt in dat je geen enkele melding meer zal ontvangen en dat de personen die je een bericht sturen meteen een automatisch bericht terugkrijgen. Daarnaast zal je status ook te zien zijn in je profiel.

“Je kan de functie makkelijk aanpassen aan de uren in je agenda. En wanneer de functie is uitgeschakeld, geven we je een samenvatting van alles wat je gemist hebt”, vertelt Meta in hun blogbericht. Op dit moment is de functie beschikbaar in de Verenigde State, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Andere landen zullen later volgen.

Meer
Lees meer...