Instagram komt met eigen ‘2022 Recap’ die je belangrijkste momenten in een Reel giet

Het einde van 2022 nadert en dat betekent: eindejaarslijstjes. Na Spotify, Apple Music en BeReal komt nu ook Instagram met een recap. Gebruikers van de app krijgen daarin enkele algemene lijstjes te zien, maar kunnen er ook hun eigen recap samenstellen. Op dit moment is de functie nog niet bij iedereen beschikbaar.

Zoals elk jaar komen verschillende apps ook dit jaar met verschillende manieren om je jaar samen te vatten. Zo was de Spotify Wrapped begin deze maand al beschikbaar en volgde vorige week ook BeReal met een eigen versie. De andere sociale media kunnen niet achterblijven, dus nu kondigt ook Instagram hun eigen Recap-functie aan. Die zal in de loop van deze week beschikbaar zijn via je tijdlijn.

Recap Reel

Iedereen blikt aan het einde van het jaar graag eens terug op de voorbije 365 dagen. Daar spelen de sociale media maar al te graag op in, dus komt nu ook Instagram met een eigen Recap. Daarin krijg je al je hoogtepunten te zien in een Reel die je nadien zelf nog kan aanpassen. Die Reel kan je zelf in elkaar steken door een bepaalde template te kiezen en zelf 14 van je foto’s te selecteren. Daarna gaat Instagram daarmee aan de slag.

Tijdens die 2022 Recap krijg je ook een aantal algemene dingen te zien. Zo worden de tien populairste getagde locaties van je land gedeeld, zie je welke liedjes het vaakst gebruikt zijn in Reels, enzovoort. De functie is al op een aantal accounts beschikbaar en zal in de komende dagen gewoon bovenaan je feed verschijnen. Dan kan je zelf beslissen of je je eigen Recap samenstelt.

Instagram
Meer
Lees meer...