Instagram brengt binnenkort snelknop voor nieuwe posts terug

Goed nieuws voor de gebruikers van Instagram. De app heeft namelijk enkele updates aangekondigd. En daarbij hoort ook de terugkeer van een geliefde snelknop. Binnenkort kan je onderaan namelijk de snelknop voor een nieuwe post terugvinden. Die was tijdelijk verdwenen en had plaatsgemaakt voor een knop naar Reels.

De lay-out van Instagram wordt opnieuw eenvoudiger. Dat heeft moederbedrijf Meta bekendgemaakt. Daardoor maakt het een einde aan de chaotische veranderingen die de app de laatste jaren vaak onderging. De geliefde ‘Nieuwe post’-knop keert terug naar de menu en de ‘Shop’-knop verdwijnt.

Back to Basics

Binnenkort kan je weer sneller een nieuwe post delen op Instagram. Omdat de app opnieuw gebruiksvriendelijker wil worden, zal de bekende ‘+’-knop terugkeren. Die zal verschijnen in het midden van de onderste menu op de app. Daardoor verschuift ‘Reels’ naar links en verdwijnt de ‘Shop’-knop definitief uit het menu.

Met die verandering zullen heel wat gebruikers alvast blij zijn. Toen Instagram voor het eerst de onderste balk begon aan te passen, kwam er namelijk heel wat kritiek. De focus dreigde namelijk weg te gaan van het posten van foto’s en fijne herinneringen en meer naar het influencen verschuiven.

Die focus lijkt nog niet helemaal verdwenen, aangezien Instagram Reels nog steeds belangrijk is voor de app. Op die manier proberen ze te concurreren met TikTok, die nu alle andere media lijken te overtreffen. Maar het feit dat Instagram nu ook naar hun oudere gebruikers luistert en de app terugbrengt naar wat het in de eerste plaat was, is ook een goed teken.

Meer
Lees meer...