Left Right
scrollTop top

Instagram verwijdert stalkerapp ‘Like Patrol’


© Image by MrJayW from Pixabay

Als je graag mensen stalkt op Instagram, dan hebben we slecht nieuws. Het socialenetwerkplatform heeft een app verwijderd in de App Store die toeliet dat gebruikers anderen konden bespioneren.

Instagram stuurde de ontwikkelaars van de Like Patrol-app in oktober een aanmaningsbrief, waarin het bedrijf de appontwikkelaars beschuldigde dat ze tegen de privacyregels van Instagram ingaan.

Je lief in de gaten houden

De app kost jaarlijks ongeveer 73 euro. Maar daarmee krijg je wel altijd een melding telkens als iemand een foto leuk vindt of reageert op iemand anders zijn foto. De app was bedoeld voor mensen die een relatie hebben. Daardoor zou je namelijk je lief in de gaten kunnen houden. Dat vertelde het bedrijf ook in reclamespots.

“Nieuwe jongen? Nieuw meisje? Wat zijn ze van plan op Instagram? Via Like Patrol kan je zien welke specifieke posts ze leuk vinden”, zo stond te lezen op de site van de app.

“We gaan in beroep”

Like Patrol verscheen eerder dit jaar in de App Store. De nieuwe app werd opgemerkt door CNet. Zij rapporteerden de stalk app bij Instagram.

“We geloven dat onze app niet ingaat tegen de richtlijnen van Apple. We zijn van plan om in beroep te gaan tegen de beslissing. Als onze app inging tegen de richtlijnen, dan deed Instagram dat ook met het ‘Verkennen’-tabblad. Waarom bestaan zij wel nog?”, vertelt Sergio Luis Quintero, de oprichter van Like Patrol.

De app wordt officieel niet bestempeld als stalkersoftware. Op die manier zou je namelijk privé informatie kunnen krijgen, zoals de locatie van je partner, berichten of contacten. Maar veiligheidsexperten vinden wel dat de app aanmoedigt om stalkgedrag te vertonen door mensen hun sociale media te checken.

De app is niet langer te downloaden in de App Store en in de Play Store.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…