Instagram komt met nieuwe functie om collages te maken in je verhaal

Instagram
Image by Erik Lucatero from Pixabay

Instagram komt met een nieuwe functie voor je Story. Zo kan je in één verhaal namelijk tot zes verschillende foto’s toevoegen. Op die manier heb je niet langer andere apps nodig om een collage te maken.

Het socialemediaplatform Instagram voegt opnieuw een nieuwe functie toe aan zijn app. Vanaf nu is het namelijk mogelijk om zes verschillende foto’s in één verhaal te plaatsen.

Layout

De functie krijgt de toepasselijke naam Layout. Nu is het dus mogelijk om tot zes verschillende foto’s te rangschikken naast elkaar in je verhaal. Die nieuwe functie zal waarschijnlijk zeer populair zijn, aangezien er nu verschillende apps bestaan waarmee je een collage kan maken vooraleer je die uploadt naar Instagram.

Via Instagram zelf was het tot nu toe nog niet mogelijk om gebruik te maken van een soortgelijke functie. Maar dat is nu dus verleden tijd. De apps waarmee je nu ook al collages kon maken, zullen waarschijnlijk wel lijden onder de nieuwe functie van Instagram. Want een extra app heb je niet meer nodig aangezien je rechtstreeks vanuit Instagram een collage kan maken. Daardoor worden andere apps overbodig.

Instagram collage-functie
Instagram

Create-functie

Instagram is ondertussen al een tijdje bezig met het verbeteren van de Story-functie. Zo kwam het platform een aantal maanden geleden nog met de Create-modus. Daarmee kan je leuke trivia maken op je verhaal met onder andere vragen over jezelf of anderen. Een leuke toevoeging om de tijd te doden.

Maar misschien moet Instagram wel oppassen dat het bedrijf niet overdrijft met de verschillende nieuwe functies. Want trop, is te veel natuurlijk. De nieuwe functie wordt wereldwijd uitgerold en over enkele dagen moet iedereen er gebruik van kunnen maken.

Gesponsorde artikelen