Instagram test enkele nieuwe functies die je snel zal willen gebruiken

Instagram test enkele nieuwe functies die je snel zal willen gebruiken

Instagram wordt binnenkort weer wat leuker want de populaire applicatie test enkele handige nieuwe functies. De meest opvallende daarbij is de mogelijkheid om posts van je vrienden te delen met een zogenaamde ‘regram’.

Je kent het wel: je zit met enkele vrienden iets te drinken en iemand trekt een groepsfoto voor op zijn of haar Instagram. Maar natuurlijk wil iedereen een foto posten dus ofwel stuur je de foto door naar elkaar ofwel ben je vertrokken voor een fotoshoot van een halfuur.

Daar komt binnenkort waarschijnlijk verandering in want de website The Next Web ontdekte dat Instagram een nieuwe knop test. Met die regram-knop kan je eenvoudig een Instagrampost van iemand anders delen zodat hij ook op jouw account staat.

Ook Stories krijgen nieuwe mogelijkheden

The Next Web ontdekte nog heel wat andere functies die momenteel getest worden bij een deel van de ondertussen al meer dan 800 miljoen maandelijkse gebruikers van Instagram. Hoeveel van die functies ook effectief zullen beschikbaar gemaakt worden voor iedereen, is niet geweten.

Zo test de applicatie ook voor zijn Stories een handige update. Zo zou je kunnen gifs toevoegen aan je foto en events taggen. Er wordt ook een systeem getest waarbij je je eigen Stories kan opslaan zodat je ze ook na 24 uur nog kan bekijken.

Close Friends List

Een van de nieuwe functies waar wij zelf het meest naar uitkijken is ‘Close Friends List‘. In deze lijst kan je vrienden steken die alles mogen zien van jou. Zo kan je posts of Stories delen met een beperkt aantal vrienden zodat je familie of vrienden jouw zatte foto’s niet te zien krijgen.

Die nieuwe functie is ook handig om nooit meer iets te missen van je beste vrienden want Instagram stuurt je een melding als zij een nieuwe foto hebben gepost. Zo blijf je altijd op de hoogte van wat je vrienden doen.

Gesponsorde artikelen