Interactieve aflevering van ‘Black Mirror’ op komst: je kiest zelf het einde

Interactieve aflevering van ‘Black Mirror’ op komst: je kiest zelf het einde

Het vierde seizoen van ‘Black Mirror’ deed heel wat die-hard fans steigeren omdat het einde relatief positief was. Zo waren de eerdere seizoenen een stuk grimmiger. Maar wat dacht je van een interactieve versie van ‘Black Mirror’ waarbij je als kijker zélf het einde kiest?

De eerste Black Mirror-seizoenen op Channel 4 in het VK barstten van de melancholie en je werd er eigenlijk gewoon triestig van. Latere seizoenen werden uitgebracht door Netflix en daarmee nam de reeks een koers in een meer positieve, feelgood richting. Afleveringen zoals San Junipero en USS Callister zorgden voor tweedracht onder fans. Het ene kamp vond de nieuwe stijl geweldig en het andere vond dat Black Mirror zijn charme verloren had.

Eind 2018

De producers hebben naar de fans geluisterd en ze hebben besloten om een interactieve aflevering te maken, zodat elke fan zijn eigen einde kan verzinnen. Dat meldt persbureau Bloomberg. Het zou gaan om een aflevering van seizoen 5, dat eind 2018 nog uitkomt.

(Welke de 50 beste reeksen op Netflix zijn, lees je hier.)

Geschikt voor interactieve content

Volgens Bloomberg zijn ze bij Netflix al langer aan het werken aan interactieve shows voor volwassenen. Eerder werd er al geëxperimenteerd met gelijkaardige opties voor kinderreeksen.

Het concept van choose-your-own-adventure-opties voor Black Mirror is om verschillende redenen interessant. De show gaat over de toekomst en het evolueren van technologie. Daarom lijkt Black Mirror erg geschikt om kijkers zelf het einde te laten kiezen. Zo zijn veel fans ook geïnteresseerd in technologie en ontwikkelingen. Bovendien is ook Netflix buitengewoon geschikt voor interactieve content, omdat het enkel streamingservices aanbiedt.

We krijgen nog niet veel details over de nieuwe aflevering. Die zou wel “mensen aanspreken die vertrouwd zijn met de materie”. Er wordt ook beweerd dat Netflix nog een reeks andere interactieve projecten op poten aan het zetten is, waaronder zelfs videospelletjes.

(Welke de 10 beste horrorseries op Netflix zijn, lees je hier.)

Gesponsorde artikelen