Internationaal zeemeerminnenfestival komt terug naar ons land!

Internationaal zeemeerminnenfestival komt terug naar ons land!

Ben je ook altijd al fan geweest van zeemeerminnen met hun glinsterende staarten, prachtige golvende haren die met het water meebewegen en hun elegante bewegingen? Goed nieuws! Op 11 en 12 mei komt het tweede internationale zeemeerminnenfestival terug naar België!

Heb je altijd al tussen de tropische vissen willen zwemmen? Maar is ‘gewoon’ duiken net iets te normaal voor jou? Zoek niet langer, want wij hebben dé oplossing voor jou! In mei wordt namelijk de tweede internationale zeemeerminnenconventie georganiseerd. En daar moet je helemaal niet de hele wereld voor rondreizen: het festival is gewoon in België!

Zeemeerminnenfestival

We liegen niet, er bestaat echt zoiets als een zeemeerminnenfestival. Het wordt georganiseerd door de Mermates, een groep Belgische en Franse zeemeerminnen die vaak optreden, in en uit het water. En die magie brengen ze nu voor de tweede keer naar het grote publiek. In het bassin van het duikcentrum Todi, in Beringen, verzamelen op 11 en 12 mei opnieuw een hele hoop internationale zeemeerminnen.

Tijdens het tweedaagse festival kunnen alle zeemeerminnen verschillende workshops volgen. Die gaan onder andere over synchroonzwemmen, yoga om je adem langer te kunnen inhouden, zeemeerminnenmake-up, onderwater-fotoshoots en de sacred tribal dance of hoe je elegant moet bewegen als zeemeermin.

’s Werelds eerste professionele zeemeermin

De Mermates hebben ook een spectaculaire extra zeemeermin opgetrommeld om workshops te geven. De Australische Hannah Fraser is de allereerste professionele zeemeermin in de hele wereld. Zij komt nieuwelingen vertellen hoe haar leven als zeemeermin eruit ziet, hoe ze het beste onder water kunnen poseren en hoe ze langer hun adem kunnen inhouden.

Heb je zin om mee te zwemmen met de zeemeerminnen? Of wil je liever gewoon het hele festival als toeschouwer gaan bezoeken? Dat kan! Kaarten zijn te koop via deze link.

Gesponsorde artikelen