Eva Jane wijst Clouseau, Sean Dhondt, Kobe Ilsen en Gert Verhulst af in nieuwe videoclip: wij vroegen waarom

interview Eva Jane
Eva Jane

Dat de Nederlandse zangeres Eva Jane, bekend van de optredens van Clouseau, moeilijk te verleiden is, bewijst ze in de clip van haar nieuwe single Fly Away. Zo wijst ze heel wat knappe, bekende koppen af. De lijst is er één om U tegen te zeggen met Bart Peeters, Gert Verhulst, James Cooke, Erik Van Looy, Mathias Coppens, Sean Dhondt, Kobe Ilsen, Koen en Kris Wauters, Stan van Samang en Jonas Van Geel. Hoog tijd om haar aan de tand te voelen.

In het verleden was je meer op de achtergrond actief, onder andere bij Liefde Voor Muziek, Café Flamand, Peter Liveen Clouseau in het Sportpaleis. Waarom heb je ervoor gekozen om toch solo te gaan?

Eva Jane: “Bij mij liep dat altijd wat door elkaar. Toen ik pas begonnen was met zingen, deed ik ook meer solowerk. Het was altijd mijn droom om zelf nummers te maken. Uiteindelijk ben ik meer backings gaan doen. Veel zangeressen staan liever altijd op de voorgrond, maar achtergrondzang is ook een supermooi vak. Ik doe dat ontzettend graag en krijg nog steeds kippenvel van driestemmige zang.”

“Momenteel loopt dat naast elkaar. Ik ben songs beginnen schrijven en heb die opgenomen. Op een gegeven moment wou ik ze uitbrengen. Ik wil ook in de toekomst nog backing vocals doen. Volgens mij kan dat allebei. Ik merk dat ik, wanneer ik veel lead vocals doe, meer nood heb om backing te doen en omgekeerd.”

Sportpaleis-concerten met Clouseau

Je hebt ook voor Clouseau in het Sportpaleis gezongen. Dat zijn gigantische shows. Hoe was dat? 

Eva Jane

Eva Jane: “Ik werk al sinds mijn zestiende in België, maar heb Clouseau niet altijd goed gevolgd. Nadat ik Clouseau ontmoet had bij Peter Live, belde Kris Wauters me om te vragen of ik elf keer mee in het Sportpaleis wou zingen. Ik vond dat op het eerste zicht wel heel veel. In Nederland kennen we vooral Daar Gaat Ze en Passie. Daar kan je toch geen elf keer Sportpaleis mee doen, dacht ik. Ik wist niet dat Clouseau hier zo enorm groot is. Tijdens mijn eerste shows in het Sportpaleis vergat ik soms te zingen, omdat het zo overweldigend was. Ik moest me echt concentreren om mijn aandacht erbij te houden.”

Mannelijke aandacht beu

Waar gaat je nieuwe single Fly Away over?

Eva Jane

Eva Jane: “Dat gaat over dat ik de mannelijke aandacht even beu ben en ik gewoon wil dansen en gerust gelaten wil worden. In mijn vrijgezellenperiode zo’n zeven jaar geleden ben ik tijdens een avond eens belaagd door een rijtje mannen met de slechtste pickuplines ooit. Uit die avond is het idee voor de song ontstaan.”

Is het een nummer met een boodschap of is het eerder om te lachen?

Eva Jane: “Het is natuurlijk met een dikke, vette knipoog. Het is een beetje arrogant van mij om te zeggen dat de mannen in de rij voor me staan. Ergens heb ik ook veel respect voor mannen die in een kroeg al hun moed verzamelen om met een vrouw gaan te praten. Helaas hebben ze soms een pint te veel op tegen de zenuwen en zeggen ze dan net het verkeerde. Het is dus niet zo dat mannen niet meer tegen mij mogen praten.”

Bart Peeters, Gert Verhulst en Clouseau afwijzen

In de clip voor Fly Away zien we hoe een aantal bekende mannen je afwijzen: Bart Peeters, Gert Verhulst, James Cooke, Erik Van Looy, Mathias Coppens, Sean Dhondt, Kobe Ilsen, Koen en Kris Wauters, Stan van Samang en Jonas Van Geel. Kende je hen al op voorhand?

Eva Jane: “Ja. Als artiest is het moeilijk om op de radio te komen en media-aandacht te krijgen. Daarom wou ik andersom werken en het nummer bij de mensen brengen door een clip te maken die enorm opvalt. Ik bedacht me dat ik wel een aantal bekende mannen ken, omdat ik al even in deze branche zit. Ik heb hen uitgenodigd met de vraag of ze zin hadden om afgewezen te worden in mijn nieuwe videoclip. Ze hapten meteen toe.

Veel van hen zingen zelf. Met wie van die mannen zou je het liefst samen een nummers maken, als je er één moet uitkiezen?

Eva Jane: “Met Stan Van Samang. Hij is een ongelooflijk straffe zanger. Hij is ook nog eens supergrappig.”

Wat zijn je toekomstplannen?

Eva Jane: “Ik zou het niet weten. Met die coronamaatregelen is dat nog zeer onzeker. Ik hoop natuurlijk dat mijn single opgepikt wordt en dat er op termijn boekingen bij komen. Ik laat voorlopig alles wat op me afkomen.”

Gesponsorde artikelen