Into The Wild luxury edition: met deze zelfvoorzienende capsule kan je overal ter wereld overleven

Into The Wild luxury edition: met deze zelfvoorzienende capsule kan je overal ter wereld overleven

Su-per-vet! Nice Architects, een Slovaaks architectenbureau, heeft een capsule gebouwd die compleet zelfvoorzienend is. De Ecocapsule maakt het mogelijk om (bijna) overal ter wereld te overleven. Naast een bed heeft deze capsule een keukentje, een toilet en een douche. En het wekt wind- en zonne-energie op. Take. My. Money!

Futuristische buitenkant

Nice Architects, ecocapsule.sk
Deze capsule heeft de vorm van een ei. Hij is 4,5 m lang, 2,4 m breed en 2,5 m hoog. En hij weegt een anderhalve ton. De prijs wordt in het laatste kwartaal van 2015 bekend gemaakt.

Moderne en praktische binnenkant

Zoals je kan zien heeft de Ecocapsule een modern interieur. De capsule oogt ook zeer ruim, het schept geen opgesloten gevoel en dat is zeer belangrijk als je op zo’n kleine oppervlakte moet leven.

Indeling Ecocapsule

De ruimte in de capsule is zeer praktisch benut. Er is plaats voorzien voor een bed, tafeltje, keukentje, douche, toilet, en opslagruimte aan binnen- en buitenkant.

Zelfvoorzienend

Energie wordt opgewekt door zonnepanelen (600 W) en een ingebouwde windturbine (750 W). Dankzij een krachtige batterij heb je ook in tijden van weinig wind en zon voldoende energie. Het regenwater en de dauw wordt opgevangen in een container onderaan de capsule. Dit kan ook gezuiverd worden tot drinkbaar water.

Makkelijk te transporteren

De Ecocapsule past net in een container en is makkelijk voort te trekken door een 4X4. Natuurlijk is het een andere zaak om hem op een zeer afgelegen plaats te brengen, maar zolang een 4X4 er kan rijden is het mogelijk. Of met een helikopter …Bron: Collective Evolution & ecocapsule.sk

Gesponsorde artikelen