Inwoners Duits dorpje kopen al het bier op in lokale supermarkten zodat neonazifestival zonder zit

Bier Ostritz
DW German

De inwoners van het Duitse Ostritz zijn niet gediend met de komst van het rockfestival Shield and Sword (SS) in hun dorp. Nadat het festival eerder een alcoholban voorgeschoteld kreeg, hebben de dorpsbewoners het heft in eigen handen genomen en al het bier uit de buurt opgekocht.

Er is niets zo erg als een festival zonder bier. Dat weet iedereen. Maar het is waar het Shield and Sword (SS) festival mee te maken krijgt. Het neonazifestival in het Duitse Ostritz heeft het zonder bier moeten doen. En daar zitten de dorpsbewoners voor iets tussen.

Een festival zonder bier

Ostritz: Kein Bier für Nazis

Wie protestiert man wirkungsvoll gegen ein Rechtsrock-Konzert? Im sächsischen Ostritz saßen hunderte Neonazis am Wochenende auf dem Trockenen, weil die Bürger den gesamten Bierbestand des örtlichen Supermarktes aufgekauft hatten.

Geplaatst door DW Deutsch op Dinsdag 25 juni 2019

De politie had aanvankelijk al verboden om alcohol te schenken op het Shield and Sword, een gekend neonazifestival. Maar de inwoners van het dorp waar het festival plaatsvind, waren daar niet tevreden mee. Zij vreesden namelijk dat de festivalgangers alsnog bier zouden kopen in de lokale supermarkten.

Daarom beslisten 2.000 inwoners van Ostritz om het heft in eigen handen te nemen en al het bier uit de lokale supermarkten op te kopen. Een van de initiatiefnemers legt het plan verder uit aan Bild daily. “Het plan was een week van tevoren bedacht. We wilden de nazi’s droog leggen. We dachten dat als er een alcoholverbod komt, we de schappen in de Penny (de lokale supermarkt) leegmaken.” En zo geschiedde. In totaal kochten de inwoners van het dorpje zo’n 200 bakken bier, waardoor de neonazi’s een droog weekend tegemoet gingen.

Gesponsorde artikelen