Met iOS 17 kan je nu voice notes in Berichten laten uitschrijven: Dit is hoe het werkt

Apple lanceerde recent zijn nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 17 voor de meeste iPhones. Daarbij horen heel wat leuke nieuwigheden. Een daarvan is het laten uitschrijven of transcriberen van audioberichten, beter bekend als voice notes in Berichten.

Hoewel de meeste mensen vooral WhatsApp of Messenger gebruiken om voice messages te sturen, is de functie sinds iOS 8 uit 2014 ook beschikbaar in Berichten. Daarmee kan je tussen twee Applegebruikers via iMessages een audioberichtje sturen.

Transcriptie

Die functie wint steeds meer aan populariteit, maar heeft ook nadelen. Zo heb je als ontvanger niet altijd direct de mogelijkheid om naar een gesproken bericht te luisteren zonder dat heel je omgeving alles hoort. Dat probleem is nu (deels) opgelost. Apple heeft in iOS 17 namelijk een transcriptiefunctie toegevoegd voor audioberichten.

Transcripties van audioberichten zijn automatisch ingeschakeld eens je iOS 17 hebt gedownload. De uitgeschreven tekst ervan verschijnt dan ook meteen onder de audiobalk na het versturen. Enkel bij heel lange berichten zal je niet meteen alle tekst zien, maar moet je die met een pijltje in een nieuw scherm openen.

Hoe goed werkt het?

Eerste testen met de nieuwe functie tonen aan dat de correctheid van het uitschrijven nogal eens durft te variëren. Zo heeft de functie gelukkig helemaal geen last van muziek of ander achtergrondlawaai. Namen en eigennamen zorgden dan weer wel voor veel problemen en maken de transcriptie soms heel vreemd. Ook als er snel en niet heel duidelijk gesproken wordt, kunnen er verwarrende fouten in de geschreven versie sluipen.

Tot slot is het ook nog belangrijk om te vermelden dat het transcriberen in de meeste gevallen enkel lijkt te werken als je iPhone in het Engels staat ingesteld.

Meer
Lees meer...