iPhone 11 is best verkochte smartphone van eerste helft 2020

iPhone 11 mint
Shutterstock

Apple blijft met zijn iPhones bovenaan de lijst staan van best verkochte smartphones. In de eerste helft van 2020 gingen er naar schatting 37,7 miljoen iPhone 11’s over de toonbank. Daarmee is het met ruime voorsprong het best verkochte toestel wereldwijd.

De verkoop van smartphones wereldwijd meten is niet eenvoudig omdat niet ieder merk officiƫle cijfers bekendmaakt. Bovendien zijn de cijfers die openbaar zijn nooit echte verkoopcijfers, maar gaan die over hoeveel smartphones verscheept zijn naar verkooppunten. Toch zijn dat de meest betrouwbare cijfers die er zijn. Het is dan ook daarvan dat onderzoeksbureau Omdia gebruikmaakt om halfjaarcijfers te publiceren.

Daaruit blijkt dat de iPhone 11 met kop en schouders boven de rest uitsteekt met naar schatting 37,7 verkochte toestellen. Daarmee doet hij het een stuk beter dan de iPhone XR een jaar ervoor. De goedkopere prijs in ruil voor een betere smartphone is daar uiteraard niet vreemd aan.

Top-10-most-shipped-smartphones-H1-2020-v2
De meest verscheepte smartphones van de eerste helft van 2021 – Bron: Omdia

Apple

Opvallend is ook de goede resultaten van de nieuwe iPhone SE. Die goedkopere smartphone is maar eind april gelanceerd, maar staat toch al op de vijfde plaats met 8,7 miljoen verscheepte exemplaren.

Volgens Omdia was het globaal genomen een goed kwartaal voor Apple. In totaal verscheepten ze 13 procent meer iPhones in het tweede kwartaal van 2020 vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Redmi

Een andere opmerkelijke vaststelling is de goede prestaties van – het bij ons redelijk onbekende merk – Redmi. Terwijl vorig jaar in de eerste zes maanden van het jaar vier Samsung-modellen stonden, zien we nu vier Redmi’s.

Redmi is een onderdeel van de Chinese smartphonegigant Xiaomi. Het is in 2013 opgericht als een merk van goedkopere smartphones, maar maakt de sinds 2019 ook mid-range toestellen. Het merk is heel populair in heel wat Aziatische landen, zoals onder andere India.

Gesponsorde artikelen