iPhone 2019 kan draadloos opladen: Apple-logo verandert van plaats

iPhone Xs
GettyImages

Morgen kondigt Apple zijn nieuwe generatie iPhones aan. Dan zit het Steve Jobs Theater in het Amerikaanse Cupertino afgeladen vol voor het evenement. Wij zijn even op zoek gegaan naar verschillende geruchten. Het opvallendste? Accessoires kunnen draadloos opgeladen worden.

Morgenavond stelt de CEO van Apple, Tim Cook, de nieuwe generatie iPhones voor in Californië. De afgelopen tijd doen er verschillende geruchten de ronde over de nieuwe iPhone. Zo zou het toestel onder andere niet twee, maar drie camera’s krijgen. Maar het meest opvallend is toch wel de opschudding over het draadloos opladen.

Draadloos opladen

De nieuwe iPhones zouden namelijk draadloos verschillende Apple-accessoires kunnen opladen. Zo zou het mogelijk zijn dat je je AirPods draadloos kan opladen via je iPhone. Op die manier zit je nooit met een platte batterij als je muziek wil luisteren. Ook een Apple Watch opladen zou geen probleem mogen zijn.

Dat kan je doen door je oortjes of je horloge op de achterkant van je iPhone te leggen. Die maakt dan via QI (een draadloze oplaadsoftware) verbinding met je iPhone waardoor je accessoires kunnen opladen. Die techniek is wel afgekeken bij de nieuwe generatie smartphones van Samsung. Die toestellen kunnen namelijk ook al oortjes opladen door ze op de achterkant van een smartphone te leggen.

iphone-2019-logo-centreerd
iCulture

Omdat Apple die nieuwe oplaadtechniek gaat toepassen wordt het Apple-logo op de achterkant van je iPhone waarschijnlijk naar het midden verplaatst. Op die manier zie je namelijk waar je je accessoires op je smartphone moet leggen om ze op te laden. Er waren al langer geruchten dat het woord ‘iPhone’ aan de achterkant van het toestel zou verdwijnen. En het lijkt erop dat dat moment aangebroken is.

Nieuwe camera’s

Verder verandert Apple de camera van zijn toestellen. De nieuwe generatie iPhones heeft niet twee, maar drie camera’s. Daarmee is het mogelijk om een wide-angle foto te maken, zodat je een grotere beeldhoek krijgt. Daarnaast is de resolutie weer iets beter en wordt filmen nét dat tikkeltje aangenamer. Al bij al krijg je geen wauw-gevoel. Maar morgen weten we het definitieve resultaat.

Gesponsorde artikelen