Er bestaat een iPhone-feature waarmee je mensen kan afluisteren

Ook deze week vonden we weer een aantal bizarre en leerrijke video’s op TikTok. Eentje daarvan was de video van TikTokker Michelle Guo (@woahguo). Daarin legde ze uit hoe ze erachter kwam dat ze met een bepaalde functie op de iPhone haar vrienden kon afluisteren. We zijn dus een lifehack rijker, al lijkt ons het gebruik ervan niet het allerslimste idee.

Vergeet YouTube, wie vandaag lifehacks wil vinden, die scrolt best op TikTok. De app staat vol tips en tricks waarmee je je leven een beetje aangenamer kan maken. Al zijn we niet zeker van het feit dat de nieuwste hack je leven écht beter gaat maken. Een TikTokker, Michelle Guo, deelde namelijk een video waarin ze uitlegt hoe je met een makkelijke iPhone-feature je vrienden kan afluisteren.

Live Listen

In de video heeft Michelle het over Live Listen. Dat is een optie op de iPhone die al 2013 bestaat voor slechthorenden, maar sinds kort ook gewoon via AirPods te gebruiken is. Daarmee kan je je gsm ergens neerleggen en wordt de audio live opgenomen en doorgestuurd naar de AirPods. Michelle zei op TikTok dat ze de applicatie gebruikte om haar vrienden af te luisteren tijdens een cafébezoek. Zo kon ze horen wat ze (over haar) te zeggen hadden terwijl zij naar het toilet ging.

Het lijkt een fijn experiment, maar toch is het volgens ons geen goed idee om het te proberen. Ook Guo liet weten dat ze het enkel had uitgeprobeerd om te zien of het werkte. Al haar vrienden waren ervan op de hoogte. Het is namelijk niet leuk om tijdens een toiletbezoek te luisteren naar hoe je vrienden wel eens achter je rug durven roddelen over dingen. Het is natuurlijk wél handig als je helemaal niks van het gesprek wil missen.

Hoe werkt het?

Als je het zelf eens wil uitproberen, dan kan dat als je een iPhone en AirPods hebt. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Bedieningspaneel’ > Voeg ‘Gehoor’ toe > Verbind je AirPods > zet Live Listen aan. We raden dus wel aan om het, voor je eigen gezondheid, niet onverwachts tijdens een cafégesprek of date te doen en het doordacht te gebruiken.

Bekijk de TikTok hier:

@woahguo

A wonderful little tool

♬ Crazy – Patsy Cline
Meer
Lees meer...