iPhone-gebruikers zijn minder eerlijk dan Android-gebruikers volgens deze nieuwe studie

iPhone-gebruikers zijn minder eerlijk dan Android-gebruikers volgens deze nieuwe studie

Aan iedereen die Android gebruikt: proficiat. Wie een iPhone heeft: minder proficiat, want jullie zouden minder eerlijk, loyaal, betrouwbaar en oprecht zijn dan Android-gebruikers. Dat is toch wat een nieuwe studie laat uitschijnen. 

Een persoonlijkheid onderzoeken aan de hand van een smartphone: da’s wat onderzoekers aan de Universiteiten van Lincoln, Lancaster en Hertfordshire hebben onderzocht. Ze legden meer dan 500 deelnemers op de rooster over hun attitudes ten opzichte van hun smartphonegebruik.

En wat blijkt? iPhone-gebruikers zouden minder eerlijk, loyaal, betrouwbaar en oprecht zijn dan Android-gebruikers. Wie een iPhone heeft ziet z’n smartphone bovendien ook meer als een statussymbool, zijn emotioneler en vaker extrovert. Volgens de studie, die in the journal Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking gepubliceerd werd, zouden ze ook vaker geneigd zijn om regels te overtreden voor persoonlijk gewin.

Mensen met Android zouden op hun beurt minder interesse tonen in hun gezondheid en zouden hun sociale status minder belangrijk vinden. In ieder geval: no hard feelings iPhone-gebruikers, het is en blijft ‘maar’ een studie.

Deze iPhone-gebruiker bewijst alvast het omgekeerde

Gesponsorde artikelen