Apple geeft knop om gesprekken te beëindigen andere plaats op scherm iPhone … en mensen zijn kwaad

Apple lanceert binnenkort iOS 17, een nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem voor iPhones. Daarbij horen heel wat grote, veelbelovende nieuwigheden, maar ook enkele opvallende keuzes. Zo heeft de knop waar je moet op klikken om een telefoongesprek te beëindigen een andere plaats gekregen op het scherm. En dat lijkt niet meteen naar de zin van de meeste gebruikers.

Apple stelde op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Worldwide Developers Conference (WWDC) begin juni het nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 17 voor. Die nieuwe versie zal vanaf halverwege september beschikbaar zijn voor de meeste iPhonegebruikers. Bètatesters kunnen iOS 17 echter al enige tijd downloaden en dus ook testen.

Gesprek beëindigen

Het Twitteraccount Morning Brew merkt op die manier een wel heel bijzondere nieuwigheid op. Apple heeft namelijk het scherm dat je te zien krijgt als je belt met iemand grondig aangepast. De grootste wijziging daarbij is de locatie van de knop om het gesprek te beëindigen. In iOS 16 staat die knop namelijk centraal onderaan. Bij iOS 17 schuift die op naar rechtsonderaan.

Die wijziging is er gekomen omdat Apple de zes andere van halverwege het scherm naar beneden heeft verplaatst. Daarbij zijn de knop ‘Add’ en ‘Contacts’ samengevoegd. Zo kwam er plaats voor de rode knop tussen de andere knoppen.

Andere knoppen

Opvallend is dat Apple ook de locatie van de andere knoppen heeft veranderd. Zo zijn ‘Mute’ en ‘Speaker’ omgewisseld van plaats. Hetzelfde is gebeurd met ‘Keypad’ en ‘FaceTime’.

Het is nog niet helemaal zeker of die aanpassing ook zal blijven bij de definitieve launch van iOS 17, al lijkt die kans wel zeer groot.

Meer
Lees meer...