iPhone? Update nog niet naar iOS 10.1, want je batterij kan eraan gaan 

iPhone? Update nog niet naar iOS 10.1, want je batterij kan eraan gaan 

iPhone-eigenaars, opgelet, want de nieuwe update van iOS 10 is niet bepaald een verbetering. Toch niet als je je batterijleven belangrijk vindt, want een bug lijkt ervoor te zorgen dat sommige telefoons zichzelf uitschakelen op het moment dat ze de 30% raken. 

Als je de nieuwe update van Apple’s iOS 10 al gedaan hebt, heb je ’t misschien al gemerkt: sommige iPhones vallen uit als je batterijniveau daalt tot 30%. En dat ligt dus niet aan jou, maar aan de update zelf. De klachten kwamen al snel na de launch van iOS 10.1 en een patch in 10.11 bracht ook al geen soelaas.

Een gebruiker, die met een iPhone 5 werkt, zei op de Apple.com forums: “Hij springt van 30% geladen naar 1% in een paar minuten. Daarna sluit hij zichzelf automatisch af.” Vervelend en onvoorspelbaar, en Apple schijnt het probleem niet direct te kunnen oplossen.

Intussen zijn er al wel wat hacks rond het probleem, maar ze komen wel allemaal met een telefoonlader. Zodra je je iPhone in de lader steekt en ‘m daarna reboot, gaat hij weer naar 30%. Op dat moment doet ie alsof er niks aan de hand is en kan hij weer een paar uur voort. Apple heeft nog geen commentaar gegeven op de bug.

Gesponsorde artikelen