iRobot wil armen toevoegen aan robotstofzuigers

iRobot Roomba
iRobot

Wie aan robotstofzuigers denkt, denkt nagenoeg automatisch aan een rondrijdende schijf in je living. Maar het uiterlijk van die stofzuigers zou binnenkort wel eens drastisch kunnen veranderen. Want het bedrijf iRobot wil namelijk armen toevoegen aan het design.

iRobot is het bedrijf dat het meest gekend is als het gaat over robotstofzuigers. Door dat bedrijf kreeg de industrie een boost als het ging over de automatisering van stofzuigers. En het design? Dat is natuurlijk de alom bekende ronde schijf die door je living voorbijrijdt.

Robotarmen

Maar die robots zouden er binnenkort wel eens helemaal anders uit kunnen zien. iRobot is namelijk aan het werken aan een versie die ook bestaat uit … armen. Op die manier zou de robot niet alleen kunnen stofzuigen, maar ook complexere taken uitvoeren zoals de was en afwassen.

De CEO van het bedrijf, Colin Angle, onthulde die plannen tijdens de CES-technologiebeurs in Las Vegas. Angle benadrukte daar wel dat die nieuwe versie van de robot nog minstens vijf jaar op zich laat wachten. Maar hij vertelde wel dat er momenteel hard gewerkt wordt aan een eerste prototype.

Perspectieven

Armen toevoegen aan een stofzuigerrobot klinkt misschien raar, maar Angle benadrukt wel dat het bedrijf daarmee ervaring heeft. “iRobot ontwikkelde al eerder robotarmen voor de militaire industrie. Maar we verkochten dat stuk van het bedrijf in 2016, maar de techniek van de armen hebben we wel gehouden. Toen wisten we namelijk niet hoe we die technologie konden gebruiken voor consumentengebruik. Maar de nieuwe technologie├źn van vandaag bieden wel perspectieven.”

Het zal dus waarschijnlijk nog wel even wachten zijn vooraleer de eerste robot-huishoudhulp op de markt verkrijgbaar zal zijn. Maar wie weet hebben we over twintig jaar wel allemaal zo’n stofzuiger met armen in ons huis.

Gesponsorde artikelen