Iron Maiden-producer Martin Birch overleden

Iron Maiden in concert
Iron Maiden was één van de groepen waarmee Martin Birch mee samenwerkte – ISOPIX

Hardrockbands Iron Maiden, Deep Purple, Black Sabbath en Fleetwood Mac verliezen hun voormalige producer Martin Birch. Op 9 augustus 2020 overleed de Britse muziekproducer op 71-jarige leeftijd. De doodsoorzaak is nog onbekend.

Het was zanger David Coverdale, lid van de band Whitesnake, die het nieuws op Twitter bekend maakte. “Met pijn in het hart is het bevestigd dat mijn heel goede vriend en prodycer Martin Birch overleden is … Martin was een groot deel van mijn leven … Hij hielp me van in het begin tot Slide It In … Mijn gedachten en gebeden gaan uit naar zijn familie, vrienden en fans … ??”

Talenten

Martin begon als audio-ingenieur bij Fleetwood Mac. Hier werkte hij mee aan het album ‘Then Play On’. Later zou hij elf albums produceren voor Deep Purple en nog een album voor Black Sabbath. in 1992 besloot Martin te stoppen met zijn carrière als muziekproducer met als afsluiter het album van Iron Maiden: ‘Fear of the Dark’.

Maar hij was ook een goede muzikant. Op het album ‘Mystery To M’e van Fleetwood Mac speelde hij de akoestische gitaar. Hij speelde ook eens een rol in de videoclip van ‘Holy Smoke’ van Iron Maiden. Er is heel weinig bekend over Martin’s leven, vooral omdat hij weinig interviews gaf en zijn privéleven zo goed mogelijk afsloot van de pers.

Gesponsorde artikelen