‘Ironheart’ breidt cast uit met acteur Anthony Ramos als superschurk Red Hood

De Marvelserie Ironheart krijgt vorm. De reeks met actrice Dominique Thorne is in volle productie en zou in de loop van 2023 op Disney+ verschijnen. Dat betekent dus ook dat er alsmaar meer details bekend worden gemaakt. Vorige week kondigde Marvel Studios nog aan dat RuPaul’s Drag Race-winnares Shea Couleé een rol zou krijgen in de reeks en nu is ook bekend wie de rol van slechterik Red Hood zal spelen. Die rol is weggelegd voor Hamilton-acteur Anthony Ramos.

In Endgame hebben fans afscheid moeten nemen van Iron Man, maar binnenkort komt er een nieuwe Iron-superheld bij. Het personage Ironheart zal haar intrede maken in de komende Black Panther-film, maar krijgt in 2023 ook een eigen serie op Disney+. De opnames daarvan zijn in volle gang, waardoor er heel wat nieuwe weetjes uitlekken. Zo is de cast ondertussen uitgebreid met Shea Couleé en Anthony Ramos.

Ironheart

Enkele weken geleden maakte Marvelbaas Kevin Feige bekend dat er de komende jaren nog veel meer projecten komen. In 2023 komen er maar liefst 8 nieuwe films en series. Een daarvan is Ironheart met actrice Dominique Thorne in de hoofdrol. Zij zal voor het eerst opduiken in Black Panther: Wakanda Forever en krijgt daarna dus ook een eigen reeks.

Ironheart, die in het echt gewoon Riri Williams heet, is een geniale uitvinder die het pak van Iron Man nieuw leven probeert te geven. De Disney+-serie wordt een vervolg op Wakanda Forever, waar de nieuwe superheld zal worden voorgesteld. Over wat die reeks precies zal gaan, is nog niet bekend. Maar dankzij een aantal eerste setfoto’s kwamen we wel al te weten wie de rol van slechterik Red Hood zal spelen.

Anthony Ramos

Die rol is weggelegd voor de Amerikaanse acteur Anthony Ramos. Ramos begon zijn carrière op Broadway en was onder andere te zien in de originele cast van Hamilton. Hij speelde in 2012 ook de rol van Usnavi in de musical In The Heights. Die rol speelde hij opnieuw in de Hollywood-remake van de film uit 2021. In 2018 had hij ook een kleine rol in de film A Star Is Born. Vorig jaar kwam de acteur in opspraak omdat hij zijn verloofde Jasmine Cephas-Jones zou hebben bedrogen.

Ramos zal de rol van Parker Robbins, beter bekend als Red Hood, spelen. Robbins is een superschurk die bij liefhebbers van de comics al veel langer gekend is. Hij handelt vooral in de New Yorkse onderwereld en kan zichzelf onzichtbaar maken. In de comics wordt hij ook in verband gebracht met het personage Kingpin, wat Ironheart ook meteen aan Daredevil zou kunnen linken.

Meer
Lees meer...