Ironisch: BitTorrent gaat experimenteren met paywalls en crowdfunding

Ironisch: BitTorrent gaat experimenteren met paywalls en crowdfunding

BitTorrent, het computerprogamma dat wordt gebruikt om bestanden uit te wisselen, waagt zich aan betalende diensten. Door middel van crowdfunding willen de makers van de software de regisseur van een science fiction-serie de kans geven om een eerste seizoen te maken.

Iedereen die BitTorrent kent, weet dat het downloaden van series, films, muziek en games via het programma heel vaak op een illegale manier gebeurt. De makers van de software, BitTorrent Inc, proberen nu om de gigantische aantal gebruikers aan te sporen om de productie van de sci-fi serie Children of the Machine te sponsoren.

In Children of the Machine volgen we enkele tieners die proberen te overleven in een Amerika verwoest door de opwarming van het klimaat. Daarnaast proberen ze ook aan een opstand van steeds intelligenter wordende technologie te ontsnappen. Het verhaal is dus duidelijk gericht naar de jonge gebruikers van BitTorrent die mee zijn met de laatste technologische ontwikkelingen.

Tussen paywall en crowdfunding

Zelf betalen de makers van Children of the Machine de productie van de eerste aflevering, vertellen ze aan de New York Times. Met een kostenplaatje van zo’n 1 miljoen dollar houdt dat een zeker risico in, want die pilootaflevering zal gratis beschikbaar zijn voor alle gebruikers van BitTorrent. 

Wie de aflevering goed genoeg vindt, kan dan 10 dollar betalen om de rest van de serie te financieren. Omdat het hier om crowdfunding gaat, zal de serie enkel gemaakt worden als er in totaal 2,5 miljoen dollar kan worden verzameld.

Vraag is of de gebruikers van BitTorrent bereid zijn om voor de verandering te betalen voor hun content. Ze zijn het namelijk gewoon om gratis en zeer snel volledige series te kunnen bekijken.

Gesponsorde artikelen