Is de dierenbeul die in Londen meer dan 400 katten zou hebben vermoord eindelijk gearresteerd?

Is de dierenbeul die in Londen meer dan 400 katten zou hebben vermoord eindelijk gearresteerd?

In de stad Northampton in het Verenigd Koninkrijk is een man gearresteerd die de voorbije maanden 5 katten zou hebben verminkt en vermoord. Er wordt nu onderzocht of hij de zogenaamde Croydon cat killer is, een dierenbeul die al meer dan 400 katten doodde in en rond Londen.

Londen is al sinds oktober 2015 in de ban van een ‘seriemoordenaar’ die het gemunt heeft op katten. De psychopaat gaat altijd op ongeveer dezelfde manier te werk.

Hij lokt de katten met rauwe kip om ze dan te vermoord. Daarna verminkt hij de beestjes ook nog door hun hoofd en eventueel staart eraf te snijden.

Mensen choqueren met lijkjes

De Croydon cat killer, genoemd naar de Londense wijk waar hij voor het eerst toesloeg, zou al meer dan 400 katten hebben vermoord. De verminkte lijkjes laat hij meestal achter op publieke plaatsen, vaak ergens waar veel kinderen komen.

Psychologen gaan er dan ook vanuit dat de beul niet alleen een kick krijgt van het moorden, maar ook van het choqueren van mensen die zijn ‘werk’ ontdekken. Mogelijk is hij is ook degene die achter enkele vermoorde vossen en konijnen uit de regio zit. Onderzoekers hebben schrik dat de psychopaat ooit ook zal toeslaan bij mensen.

Dader gearresteerd?

Ondanks een beloning van 10.000 pond (11.276 euro) leverde de zoektocht naar de dierenbeul tot nu toe niets op. Veel Britten hopen echter dat de dader nu eindelijk gevonden is.

De politie van Northampton, zo’n 125 kilometer ten noorden van Londen, heeft namelijk een man gearresteerd die verantwoordelijk zou zijn voor het vermoorden van vijf katten in die stad. De man is ondertussen onder voorwaarden vrijgelaten.

Of toch niet?

De Londense politie heeft laten weten dat het op de hoogte is van de arrestatie in Northampton. Dat de dader zo ver van Londen zou toeslaan is niet onwaarschijnlijk. De laatste maanden heeft hij gaandeweg zijn killing fields uitgebreid. De dader begon in de wijk Croydon, verlegde daarna z’n terrein naar heel Londen en is ondertussen zelfs actief buiten de grote ring rond die stad.

Ook de manier waarop de katten in Northampton zijn verminkt doet denken aan de Croydon cat killer. Toch twijfelen dierenrechtenorganisaties eraan of de Londense dierenbeul wel echt is opgepakt. Ze vrezen dat het eerder gaat om een copycat.

“Het is nog altijd niet veilig om ’s nachts je huisdier buiten te laten”, laat een organisatie weten op Facebook. “Er worden nog altijd dieren aangevallen.”

Lees de waarschuwing hier:

Gesponsorde artikelen