Is deze app de nieuwe en betere Tinder? Hiermee wordt daten weer romantisch

Ooit al eens iemand op straat tegengekomen waarvan je dacht: ‘damn, die zou ik wel willen?’. There’s an app for that.

Happn heet de nieuwste datingapprage, en hij is van Franse makelij. “Find the people you’ve crossed paths with”, klinkt het. Met andere woorden: via de app kan je mensen opsporen die je kruiste op straat, waar je tegenover zat op de bus of waar je achter stond bij Starbucks. Als ze een Happn-account hebben toch.

Stalkerig? Dat zeggen de grootste tegenstanders ook. Maar de gebruikers trekken er zich niets van aan: met 2 miljoen downloads en 700.000 maandelijks actieve gebruikers kan Happn een hit genoemd worden.

GPS (en uiterlijk)

De app werkt op basis van gps in plaats van gedeelde interesses. Het verbindt jou met gebruikers die zich in een straal van 250 meter bevinden of bevonden hebben. Open je Happn, dan zie je een lijstje mensen (met foto) die je bent gepasseerd, hoe oud ze zijn, waar ze werken, hoe ver weg ze zijn op het moment dat je kijkt én waar exact jullie paden gekruist hebben. Zelfs hoe vaak dat al gebeurd is, wordt vermeld. 

Wat je ziet staat je wel aan? Dan klik je op een hartje om je interesse aan te tonen. Is die interesse wederzijds, dan kan je chatten met elkaar. Voor de meer pro-actieve gebruikers is er ook iets ingebouwd: wie niet wil wachten op hartjes kan de ander ‘charmeren’ sturen. Tegen een prijsje weliswaar. 

Romantiek in dating

Maker David Rapaport aan Business Insider: “Happn verschilt enorm van Tinder. Ja, de swipe is slim, hele goede marketing. Maar er zit meer achter Happn. Het is eenvoudig en direct, en zorgt ervoor dat mensen zichzelf kunnen uitdrukken en een profiel kunnen opbouwen. Je kan ook mensen blokkeren, valsspelers rapporteren en officiële klachten indienen.”

“Happn brengt romantiek en spontaneïteit terug in het daten. Je kan het gebruiken als je iemand ontmoet hebt en terug wil zien. Of als je iemand herhaaldelijk ziet, maar nooit durft aanspreken. Je ontdekt de mensen in je buurt. Dit is geen spel maar een verrijking.”

De app haalde al 8 miljoen dollar op en plant nog meer investeringen in 2015. De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play.

Bron: Business Insider
Meer
Lees meer...