Is dit bier of koffie? Starbucks heeft de mix tussen hop en cafeïne ontdekt

Is dit bier of koffie? Starbucks heeft de mix tussen hop en cafeïne ontdekt

Koffie met extra hop of bier met cafeïne? Eigenlijk is het nieuwe drankje van Starbucks vooral het laatste. De koffieketen schenkt nu bier geïnfuseerd met koffie. Geen stout dus, een biersoort die al eens vaker een sterke koffie- of chocoladesmaak heeft. Espresso Cloud IPA is momenteel wel enkel in de VS te verkrijgen.

Het klinkt lekker, maar als Belgen zijn we bierliefhebbers bij uitstek en moeten we toch enig voorbehoud tekenen bij het filmpje hierboven waarin getoond wordt hoe ze zo’n Espresso Cloud IPA maken. Eerst trekken ze een blikje bier open, en we hadden toch verwacht dat ze bij Starbuck de moeite gingen doen om een tapinstallatie te voorzien of zelf een bier te brouwen.

Vervolgens wordt de espresso er gewoon bij gegoten, dus in theorie is dit een biertje dat je evengoed thuis kunt maken. Klanten krijgen hun bier en hun espresso in twee aparte glazen, zodat ze nog kunnen beslissen om ze apart te drinken.

Het koffiebier is niet de eerste bizarre cocktail die Starbucks lanceert. Zo’n twee jaar geleden zijn ze begonnen met het uitvinden van drankjes en menu’s waarvoor mensen ook laat op de dag nog naar Starbucks komen.

Gesponsorde artikelen