Is dit de oplossing? Britse uitvinders komen met fles die na drie maanden vergaat

Is dit de oplossing? Britse uitvinders komen met fles die na drie maanden vergaat

Een Britse startup heeft een fles ontwikkeld die binnen de drie maanden vergaat. De buitenzijde van de fles is gemaakt van gerecycleerd papier, de binnenzijde is bekleed met een speciaal laagje dat de fles waterdicht maakt en het omringende papier verstevigt. Ook dat laagje is afbreekbaar.

De makers zeggen dat als de fles op grote schaal geproduceerd gaat worden ze niet duurder zal zijn dan plastic tegenhangers.

Om de fles op de markt te brengen is het bedrijfje een crowdfundingsactie gestart. Het wilde in een maand tijd zo’n 35.000 euro op te halen. Na een paar dagen was dat bedrag al gehaald.

De buitenzijde van de fles is gemaakt van gerecycleerd papier. De binnenzijde van de fles is bekleed met een speciaal laagje dat de fles waterdicht maakt en het omringende papier verstevigt. Waar dat laagje precies van gemaakt is, houdt het bedrijf voorlopig geheim.

Er is ongeveer een jaar aan de fles gewerkt. “Onze nieuwe fles kan de plastic exemplaren vervangen en helpen om de oceanen tegen verdere schade te beschermen”, zeggen de uitvinders vastberaden.

https://vimeo.com/267317666

Gesponsorde artikelen