Left Right
scrollTop top

Is dit de reiskoffer van de toekomst? Weegschaal, gsm-oplader en tracker!


Is dit de reiskoffer van de toekomst? Weegschaal, gsm-oplader en tracker!

Reiskoffers zijn nog grotendeels hetzelfde als decennia geleden. Oké, er zijn wieltjes onder geplaatst en ze zijn handiger gemaakt, maar dat is het ook. Een Amerikaanse start-up wil de bagage nu de 21ste eeuw binnendragen met de Bluesmart, die zo ongeveer alles heeft wat een technologieliefhebber kan gebruiken.

Reizen kan enorm energieverslindend zijn, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je smartphone. Hoe vaak ben je op de luchthaven dan ook al niet naar een stopcontact op zoek geweest? Of waar heb je dat sleuteltje van je kofferslot nu weer gelaten? Of wat was de code? En hmm, zou mijn koffer niet te zwaar zijn? Het zijn toestanden die alle reizigers meemaken, maar je koffer zal er geen antwoord op geven.

Dat alles hopen de makers van de Bluesmart te veranderen. Ze houden momenteel een gigantisch succesvolle crowdfundingcampagne op Indiegogo, waar ze al bijna 1,3 miljoen dollar wisten op te halen. Hun originele doel stond op amper 50.000 dollar. Maar het product dat ze aanbieden spreekt dan ook tot de verbeelding van vele reizigers.

Snufjes

De koffer voor de techgeneratie heeft een interne weegschaal aan boord, een batterij die je smartphone zes keer kan opladen, en als de koffer zich te ver van je smartphone bevindt dan zullen de sloten zich automatisch vergrendelen. Met een toets op je smartphone kan je de koffer vervolgens terug openen. Heb je je koffer ergens achtergelaten? Dat kan ook opgelost worden, al zal je wat geluk moeten hebben. Als de koffer zich dichtbij een andere Bluesmart-koffer bevindt, zal je daar via de app een melding van krijgen.

En wat betaal je voor zo’n koffer met al die snufjes? Toch wel wat, het wordt momenteel steeds duurder. Tijdens de crowdfundingactie waren er steeds enkele honderden tot 2.000 exemplaren voor de vroege vogels. De eersten hadden de koffer voor 195 dollar (156 euro), na enkele tussenstops is de prijs intussen al opgelopen tot 260 dollar (208 euro). De uiteindelijke winkelprijs zal naar verwachting rond de 450 dollar (360 euro) schommelen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452