Left Right
scrollTop top

Is dit het nieuwe Brusselse stadion van de Rode Duivels?


Is dit het nieuwe Brusselse stadion van de Rode Duivels?

De Belgische voetbalbond KBVB heeft zich officieel kandidaat gesteld voor de organisatie van het Europees Kampioenschap voetbal in 2020. Er wordt gemikt op de openingsmatch, waar een nieuw stadion voor gebouwd wordt. Beelden van dat stadion staan al op de site, en het ziet er heel strak en stijlvol uit.

Ja, er komt een nieuwe thuis voor de Rode Duivels, een gloednieuw nationaal voetbalstadion. En het staat wel degelijk waar nu nog Parking C van de Heizel is, net naast de Brusselse Ring. Tenminste, als het van de Belgische Voetbalbond afhangt. Op de website van de KBVB staan de plannen te lezen.

Vandaag stelt de bond zich officieel kandidaat om mee het EK 2020 te organiseren. De KBVB en de stad Brussel mikken niet alleen op de openingswedstrijd, maar in totaal op vier wedstrijden. Daarvoor zal dus wel een nieuw stadion gebouwd moeten worden op de Heizelvlakte. Het oude Koning Boudewijnstadion is verouderd en ongezellig. De nieuwe tempel van de Rode Duivels moet dus een pareltje worden. Oordeel zelf:

De Brusselse burgemeester Yvan Mayeur spreekt van een historisch moment voor de stad Brussel die daardoor een bijzonder positief imago krijgt. En ook premier Elio Di Rupo schaart zich achter het project: “Het EK 2020 is een enorme opportuniteit voor onze hoofdstad, maar ook voor heel het land, voor onze economie, de werkgelegenheid en het toerisme. Het is de ideale gelegenheid om onze vele troeven volop uit te spelen. “Made in Belgium” is immers meer dan ooit een echt internationaal kwaliteitslabel”, zegt de eerste minister.

Vlaams Minister-president Kris Peeters: “De verschillende regeringen in dit land zijn verenigd in hun steun om het EK binnen te halen. We tonen eens te meer dat samenwerking loont. Ook voor onze open economie en onze bedrijven, die vandaag al grasmatten en beeldschermen maken voor tientallen sportstadions wereldwijd, is dit een unieke kans.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810