Left Right
scrollTop top

Is dit hoe Spotify er voor gratis gebruikers zal uitzien na grote update volgende week?


Is dit hoe Spotify er voor gratis gebruikers zal uitzien na grote update volgende week?

Gratis gebruikers van Spotify krijgen vanaf volgende week een nieuwe versie van de applicatie op hun smartphone. Die update zal users die niet betalen voor Spotify meer mogelijkheden geven in afspeellijsten. Dat blijkt uit printscreens van gebruikers die de update al kunnen testen op hun smartphone.

Spotify ging begin april naar de beurs en die beursgang is voorlopig een succes gebleken. Toch maakt de streamingdienst nog altijd verlies en dus plannen ze veranderingen. Zo stelt Spotify volgende week op dinsdag 24 april een nieuwe versie van zijn mobiele app voor op een speciaal event.

Update voor gratis gebruikers

Opvallend is dat Spotify zijn gratis versie lijkt beter te maken, hoewel het juist op die gebruikers is dat het bedrijf verlies maakt. Hoe meer gratis gebruikers, hoe meer mensen dat het kan overtuigen om een Premium-abonnement te nemen, redeneert Spotify namelijk. Op dit moment heeft de streamingdienst 157 miljoen gebruikers, waaronder 71 miljoen betalende.

De website The Verge deelde printscreens van de nieuwe versie van applicatie voor gratis users. Die komen van gratis gebruikers die de nieuwe update nu al kunnen testen.

Meer mogelijkheden bij afspeellijsten

Daaruit blijkt dat vooral afspeellijsten een grote verandering ondergaan. Gratis gebruikers kunnen op dit moment playlists enkel op shuffle zetten, maar dat zou aangepast worden na de update.

In sommige afspeellijsten krijgen free users vanaf volgende week ook de kans om specifieke nummers te kiezen of de originele afspeelvolgorde te kiezen. Die handige nieuwigheid telt wel niet voor alle afspeellijsten. Playlists met een specifiek blauw icoontje blijven werken zoals nu het geval is.

Daarnaast krijgt ook de vormgeving van de app een grote update. De browse-knop verdwijnt uit de balk onderaan en afbeeldingen van albums of playlists worden groter getoond.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308