Is dit personage uit ‘Game of Thrones’ nu dood of niet?

Is dit personage uit ‘Game of Thrones’ nu dood of niet?

De laatste aflevering van ‘Game of Thrones’ eindigde met een gigantische cliffhanger. Een geliefd personage komt ten val en het is niet duidelijk of hij de volgende aflevering nog zal halen. Toch zijn er een aantal redenen waarom hij in de reeks zou moeten blijven. Opgepast voor spoilers uit aflevering 4 van dit seizoen!

Opgepast voor spoilers aflevering 4 seizoen 7

Aflevering 4 van Game of Thrones eindigde enorm spannend. Terwijl Jamie in zijn eentje Daenerys te lijf wil gaan, denkt haar verwonde draak daar ander over. Ridder Bronn duwt Jamie net op tijd het water in om de Kingslayer te redden van een steekvlam. Het laatste shot van de aflevering is een zinkende Jamie en geen Bronn in de buurt. Maar Game of Thrones kan het toch niet maken deze antiheld te doden? Of wel?
Vanity Fair

Wie redt de Kingslayer?

Bronn redde Jamie al door hem van zijn paard te duwen, de kans is groot dat hij dat opnieuw doet en hem uit het water hijst. Bovendien viel Bronn bovenop Jamie, waarom zien we hem dan niet in het water? Misschien willen de makers hem uit het shot houden om de spanning op te bouwen naar volgende week. In de trailer voor de volgende aflevering wordt ook niet gerept over zijn lot. Het kan natuurlijk ook zijn dat Daenerys en Tyrion hem uit het water halen. Zo kunnen ze hem gebruiken als middel om Cersei te chanteren. Maar we zien de Kingslayer niet in de preview voor aflevering 5 aan de zijde van Daenerys of Tyrion.

Anderzijds is zijn klus geklaard. Het goud van Highgarden is veilig terug in King’s Landing en de Tyrells zijn uitgemoord. Er is dus geen reden meer om Jamie in leven te houden. Maar als de Kingslayer toch zou sterven, is de laatste ‘menselijke’ vijand van Daenerys dood. Jamie was het personage bij uitstek dat het Lannister-kamp een gezicht gaf. Nu blijft enkel Cersei over als aartsvijand van Danny en die zullen we niet snel middenin een veldslag zien.

Vanity Fair

Goed vs goed

Het gevecht tussen Jamie en Daenerys is het hoogtepunt van de Targaryen-Lannister strijd. Voor het eerst valt Daenerys geen massa soldaten aan, maar is het man tegen man. Over de langverwachte confrontatie tussen Jamie (en Bronn) en Daenerys (en Tyrion) zeiden de makers van Game of Thrones in hun Inside the Episode: “Het is onmogelijk om echt te willen dat een van hen wint, en het is onmogelijk om echt te willen dat een van hen verliest.” Datzelfde gevoel van goed tegen goed hadden we ook al bij het gevecht tussen The Hound en Brienne in seizoen 4. Het is een strijd met aan beide kanten geliefde personages, in tegenstelling tot andere gevechten zoals de Battle of Hardhome waar er één duidelijk ‘de slechterik’ is. Zo zal er minder gesupporterd worden voor de Night King dan voor Jon Snow.

Een laatste opvallende gebeurtenis in dit gevecht was Tyrion die van ver zijn broer raad probeerde geven. Zou hij misschien Jamie uit het water hijsen om dan terug over te lopen naar de Lannister-kant? Want in Game of Thrones kan alles!

Gesponsorde artikelen