Is dit wat ons te wachten staat in Game of Thrones? De grootste verrassingen moeten blijkbaar nog komen

Is dit wat ons te wachten staat in Game of Thrones? De grootste verrassingen moeten blijkbaar nog komen

Er is een nieuwe theorie rond de ontknoping van Game of Thrones, en het is helemaal zo’n gekke nog niet. Voor je verder leest: spoiler alert voor wie seizoen 4 nog niet heeft gezien!

Om te beginnen: elke onthulling van iemand die behoort tot de bloedlijn van de Targaryens, zou het hele verhaal, wel ja, een andere wending geven, niet?

Voor zo ver we weten is er nu nog één Targaryen over: Daenerys, Queen of the Andals and the Rhoynar and the First Men, Lord of the Seven Kingdoms, Khaleesi of the Great Grass Sea, Breaker of Shackles and Chains.

Right? Euhm, maar herinner je dit, de profetische woorden die Daenerys kreeg te horen in de House of the Undying: 

“The dragon has three heads.” Bovendien: “a dragon must be born of blood”. Daarover straks meer.

Tyrion, de Imp, is, zo denken we tot nu, de zoon van Tywin en Joanna Lannister. Joanna stierf toen ze Tyrion baarde.

Maar wat als Tyrion nu eens EEN TARGARYEN IS????

Nee, geen zottigheid.

King Aerys, de vader van Daenerys, had een oogje op Joanna, de vrouw van Tywin.

Op de trouw van Tywin en Joanna “he took certain liberties” tijdens de bedding ceremony. Welke? Hmm. Hij was de Mad King after all, en ook in Westeros is er zoiets als jus primae noctis …

Het zou wel een goeie verklaring zijn voor het feit dat Tywin zijn “zoon” zo haat. En er waren al een paar hints. Zoals deze:

Tyrion is overigens qua karakter, maar ook qua looks geen echte Lannister. En aan het eind van zijn leven zei Tywin dit:

En dan is er Jon Snow. Jon Snow, die niks weet.

In seizoen 1 was er dit:

Was het Lyanna Stark, de zus van Ned? Voor je begint te freaken over nog een geval van incest, weet dit: Ned zou niet echt de vader zijn van Jon. Dat zou Rhaegar Targaryen zijn, de broer van de Mad King, de man die Lyanna kidnapte en zo de War of the Seven Kingdoms startte.

Remember: Robert Baratheon was de verloofde van Lyanna en haar ontvoering de reden dat hij ten oorlog trok tegen de Targaryans.

Lyanna stierf, Ned, die aan de zijde van Robert vocht, kwam thuis met een baby. Dat Robert niks wist van de ware toedracht en dat Ned hem wijsmaakte dat het zijn eigen kind was, heeft een reden. Robert had gezworen alle Targaryens uit te roeien.

En, zoals we daarstraks al aanstipten: The dragon has three heads.

En is “born out of blood”: drie keer stierf de moeder tijdens de bevalling? We weten dat het zo was bij Daenerys en Tyrion. Hoe Lyanna juist stierf, weten we nog niet. 

Jawadde.

Gesponsorde artikelen