IS eist aanslagen Brussel ook via radioboodschap op: “Een groot aantal kruisvaarders is gedood”

IS eist aanslagen Brussel ook via radioboodschap op: “Een groot aantal kruisvaarders is gedood”

De Islamitische Staat heeft de aanslagen in Brussel nu ook via een radioboodschap opgeëist. De geluidsfragmenten zouden op het radiostation van de terreurorganisatie, Al Bayan, verspreid zijn, meldt Sudinfo.be. Gisteren had IS de aanslagen ook al via een geschreven mededeling opgeëist.

In de boodschap krijgen aanhangers van IS te horen dat een geheime cel van soldaten van het kalifaat zich op kruisvaarder België heeft geworpen, omdat ons land “niet heeft opgehouden met het bestrijden van de islam en de moslims”. “Allah heeft de overwinning aan onze broeders geschonken, en angst en ontzetting in de harten van de kruisvaarders geworpen.”

Daarna legt de stem uit hoe ze dat hebben gedaan: met bommengordels, bommen en automatische geweren op de luchthaven van Zaventem en in een metrostation van de Belgische hoofdstad. “Ze lieten hun bommen ontploffen in het midden van een menigte. Zo kon een groot aantal kruisvaarders worden gedood.”

Gisteren eiste IS de aanslagen al snel op via een geschreven mededeling. Zoals gewoonlijk volgden er ook nog dreigementen tegen alle landen die het kalifaat bestrijden: “Wat jullie te wachten staat, zal nog zwaarder en bitterder zijn.”

Beluister hier het fragment

Gesponsorde artikelen